Cum ai ajuns să deții o bicicletă pliabilă

Cum ai ajuns să deții o bicicletă pliabilă

Te plimbi pe bicicletă de când te știi. Mai în glumă, mai în serios, mama ta povestește tuturor cunoscuților tăi cum ai învățat întâi să îți ții echilibrul pe două roți și abia apoi ai început să mergi biped. Nu știi sigur dacă este o poveste adevărată, dar de mic ai deținut biciclete de copii, mai multe modele, pentru ca ulterior să ai o grămadă de variante pentru adulți.

De la cursiere, la mountain bike-uri și chiar variante cu trei roți pentru adulți, le-ai încercat pe toate, mai puțin modelele de biciclete pliabile. Dintr-un motiv foarte simplu: poziția de pedalare îți părea atât de ciudată și de diferită în comparație cu ce învățasei pe biciclete de copii, încât nici nu te-a tentat vreodată să încerci să te urci în șaua uneia rabatabile.

Asta până recent, când Victor, un coleg de muncă, s-a gândit să vină cu al său model pliabil la birou. Nu știi exact din ce cauză, dar ai știut că în ziua aceea trebuie să te pui în șaua respectivei biciclete și să pedalezi. Poate pentru că de luni de zile, de când Victor o cumpărase, o tot lăuda, sau poate pentru că pur și simplu erai curios, cert e că, cu voia lui, ai ieșit să dai o tură de clădire în care lucrezi. Sau cel puțin așa credeai.

Odată ce te-ai urcat pe ea, ai observat că poziția de pedalare, după câteva ajustări ale șeii și ale pipei ghidonului în funcție de înălțimea ta, este exact aceea cu care erai obișnuit de la modelele de biciclete de copii și până la mtb-uri. Efectiv nu mai voiai să te întorci la muncă. Era ceva ce nu mai încercasei vreodată, tu, un expert al ciclismului și ai avut un sentiment pe care nu l-ai mai trăit de mulți ani, când ai făcut trecerea de la mountain bike, la cursieră. O emoție de care nu voiai să te mai desparți.

După câteva zeci de minute, care de fapt s-au transformat în două ore, ai revenit în birou cu gândul setat să îți cumperi și tu un astfel de model, lucru pe care l-ai și făcut câteva zile mai târziu. De atunci, nici nu te mai atingi de bicicletele standard. Poate din cauză că cele pliabile ocupă mult mai puțin spațiu, ori datorită faptului că sunt incredibil de ușor de transportat, plimbările tale din ultimul an au fost numai pe varianta rabatabilă.

Ca o concluzie, nu judeca ceva până nu încerci. Se poate ca acel lucru să te uimească.