Cum alegem bicicleta?

Cum alegem bicicleta?

Mersul pe bicicletă a devenit foarte popular în ultima perioadă. Foarte mulți aleg această opțiune pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Alții, aleg bicicleta pentru a scăpa de traficul infernal din drumul spre serviciu. Bicicleta este o investiție pe termen lung. Așadar este foarte important să știm cum alegem bicicleta potrivită. În prezent există pe piață foarte multe modele de biciclete. Fiecare a fost construită să corespundă unei anumite nevoi. Deși este bine ca oferta să fie variată, acest lucru face alegerea extrem de dificilă. În plus, în momentul în care cumperi o bicicletă pentru prima dată, te simți compleșit de toate informațiile pe care le găsești online sau la magazin. Din fericire, există câteva reguli de bază care fac alegerea mai ușoară. Începe procesul de căutare găsind în primul rând răspunsurile la următoarele întrebări:

1. Pentru ce vei folosi bicicleta?

Există foarte multe motive care pot influența cum alegem bicicleta și tot atâtea variante pentru fiecare motiv în parte. De exemplu, dacă îți dorești să mergi cu bicicleta pe munte, atunci este bine să te orientezi spre categoria biciclete de munte. Dacă vei folosi bicicleta pentru a merge la serviciu, atunci trebuie să alegi din categoria bicicletelor pentru transport.

2. Ce buget ai?

Atunci când ne gândim cum alegem bicicleta, ne gândim inevitabil și la buget. Deși la prima vedere cumpărarea unei biciclete nu pare o investiție costisitoare, în realitate nu este chiar așa. Producătorii au avansat foarte mult și au adus pe piață biciclete cu foarte multe funcții. Așadar, prețul lor crește proporțional cu performanța. Astfel, este foarte important să stabilești clar un buget pe care dorești să îl aloci. Ia în calcul de asemenea și accesoriile de care ai nevoie pentru bicicletă.

3. Unde o vei depozita?

Când ne gândim cum alegem bicicleta, trebuie să avem în vedere și unde o vom depozita. De aceea, este bine să stabilești înainte de achiziție, trebuie să știi foarte clar acest lucru. Dacă vei folosi bicicleta des, este foarte important ca acest spațiu să fie ușor accesibil. Pe de altă parte, dacă duci lipsă de spațiu, poți opta pentru biciclete pliabile. Acestea sunt o variantă foarte bună pentru situația în care combini mersul pe bicicletă cu folosirea mijloacelor de transport în comun. În plus, o bicicletă pliabilă încape foarte ușor și în portbagajul unei mașini.

4. Vrei o bicicletă cu care să cari mici bagaje?

Dacă te gândești să folosești bicicleta pentru a căra mici bagaje, atunci trebuie să te decizi în acest sens înainte de achiziție. Nu toate biciclete sunt construite pentru a putea fi accesorizate ulterior cu coșulete pentru bagaje. Astfel, în momentul în care ajungi în magazin trebuie să știi foarte clar dacă vrei și această opțiune pentru bicicleta ta. În plus, dacă ai un copil mic pe care vrei să îl iei cu tine peste tot, va fi nevoie să alegi o bicicletă pe care se poate monta un scaun special pentru cel mic.

5. Cum alegem bicicleta potrivită pentru dimensiunile noastre

Nu toți oamenii sunt la fel. Unii sunt mai înalți, alții mai scunzi. Așadar, nici bicicletele nu pot fi toate la fel. De aceea este bine ca înainte să cumperi o bicicletă, să o ”probezi”. În momentul în care ajungem într-un magazin specializat, întreabă consultantul de vânzări dacă bicicleta poate fi ajustată în funcție de înălțimea ta. Apoi, după ce a fost ajustată, asigură-te că te simți comfortabil în timp ce o folosești.

6. Îmbracă-te corespunzător când o cumperi

Chiar dacă poate părea puțin ciudat, hainele pe care le purtăm influențează cum alegem bicicleta comfortabilă pentru noi. O bicicletă poate părea diferită atunci când o folosești îmbrăcat în jeansi sau în trening. De aceea, pentru a fi sigur că te vei simți bine în timp ce mergi pe bicicletă, îmbracă-te exact așa cum o vei folosi după ce o cumperi.

7. Testează mai multe modele

Nu te ghida după principiul: primul văzut, primul plăcut. Gândește exact ca atunci când îți cumperi o mașină sau o casă, chiar dacă investiția este mult mai mică. De aceea, este foarte bine să încerci cât mai multe modele care se potrivesc nevoilor tale. Numai după ce ai testat câteva vei fi sigur că alegerea pe care ai făcut-o este cea potrivită. Astfel, atunci când ne gândim cum alegem bicicleta, este bine să luăm în calcul testarea mai multor modele.

8. Cum alegem bicicleta în funcție de numărul de viteze

Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de scopul pentru care cumperi bicicleta. Deși o bicicletă cu 24 de viteze poate părea interesantă, dacă o folosești pentru mersul la serviciu, vei folosi de fapt doar 3. În ultima perioadă, bicicletele cu o singură viteză ”au renăscut” și oferă performanțe incredibile. Așadar, înainte să faci alegerea finală gândește-te exact pentru ce ai nevoie de bicicletă. În concluzie, este bine să știm cum alegem bicicleta potrivită. Dacă urmărești câteva puncte cheie, totul va fi extrem de simplu. Atâta timp cât știi foarte clar ceea ce îți dorești, căutarea va fi foarte scurtă.