Cum alegem corect bicicleta de fitness

Cum alegem corect bicicleta de fitness
Cum alegem corect bicicleta de fitness

Ne preocupăm tot mai mult de succesul profesional sau viaţa de familie şi ajungem să neglijăm aspecte precum o alimentaţie corectă şi menţinerea unei condiţii fizice bune. Când timpul nu ne permite să mergem la sală sau să practicăm un sport în natură, o cale rapidă să evităm kilogramele în plus este să aducem sala în casă. Dacă eşti în căutarea unui sport pe care să îl faci acasă, alegerea ideală este bicicleta fitness deoarece poate îmbina în mod plăcut mersul pe bicicletă cu alte activităţi cum ar fi vizionarea emisiunilor TV preferate. Bicicletele fitness sunt o alegere potivită în special pentru persoanele care se confruntă cu dureri de spate, genunchi sau alte probleme ce fac alergatul imposibil. În plus, dacă eşti genul de persoană care se lasă intimidat de vremea ploioasă, frig sau caniculă, practicarea unui sport într-un spaţiu închis este cea mai bună alegere. Tipuri de biciclete fitness În funcţie de grupa musculară pe care vrei să o lucrezi, poţi alege una din bicicletele de mai jos:

Bicicletă mecanică

Este ideală pentru genul de mişcare pasivă care implică un efort redus. Mecanismul este asemănător unei biciclete de stradă, exercițiile fiind axate pe dezvoltarea mușchilor picioarelor, dar şi pe îmbunătățirea articulaților sau a sistemului osos. Este recomandată în special persoanelor care au nevoie de recuperare medicală.

Bicicletă magnetică

Este ideală pentru persoanele care doresc să ajusteze intensitatea antrenamentului. Este asemănătoare bicicletei mecanice, dar ai în plus opțiunea să alegi viteza şi greutatea cu care pedalezi, aspecte care solicită mușchii mai mult decât o bicicletă simplă. Cu cât intensitatea este mai ridicată cu atât efortul depus este mai mare. La fel ca bicicleta mecanică se axează doar pe muşchi picioarelor, dar cu cât intensitatea este mai mare creşte şi rezistenţa la efort.

Bicicletă eliptică

Este diferită faţă de cele de mai sus prin faptul că nu are ghidon ci două coarne mobile, iar poziţia de lucru este stând în picioare. Cu acest tip de bicicletă poţi tonifia atât partea inferioară cât şi cea superioară a corpului. Este un antrenament complex, de intensitate ridicată, ce te va ajuta să dai jos kilogramele în plus. Alege bicicleta ideală în funcţie de rezultatele pe care vrei să le obții. Ţine cont de aspectele mai sus menţionate înainte să învesteşti într-o bicicletă fitness.