Cum alegem o trotinetă de copii?

Cum alegem o trotinetă de copii?

Abia ai ajuns acasă, după o zi obositoare de muncă. Tot ce îţi doreşti este să ieşi în parc cu copilul şi să îl laşi să se joace, în timp ce tu stai la umbra unui copac şi citeşti ultimul volum din Harry Potter. Ai ajuns la partea în care Lord Voldermort se hotărăşte să atace Hogwarts, iar – spoiler alert – Harry moare (nu moare, deşi cred că ar fi făcut povestea mai interesantă). Ajungi în parc, te aşezi pe o bancă, dar în 5 minute, surpriză: năzbâtiosul tău nu are stare. Toate visele tale pline cu magi şi vrăjitoare care apără universitatea magică se năruie. Cel mic este aşa agitat, încât trebuie să stai tot timpul cu ochii pe el, să te asiguri că nu face vreo prostie.

Copiii plini de energie, au nevoie de mai mult decât o simplă joacă în parc, pentru a se obosi. Dar stai fără grijă. Există o modalitatea foarte plăcută şi sănătoasă prin care se poate realiza acest lucru: trotinete copii.

Mărimea trotinetei este foarte importantă

Cei mici se vor distra de minune atunci când vor rula pe două roţi spre şcoală sau când se vor juca în parc, dacă alegi dimensiunile triciletei potrivite pentru ei. Ca o regulă generală, înălţimea ghidonul nu ar trebui să depăşească şoldul utilizatorului, pentru a asigura o manevrabilitate bună. Totodată, trebuie să te asiguri şi că trotineta de copii nu este prea mare – micuţii ar trebui să o poată folosi ţinând spatele drept. Mare atenţie să nu stea cocoşaţi!

Cum alegem o trotinetă de copii?

Aici vine adevărata bătaie de cap. Îţi voi prezenta, pe scurt, principalele variante disponibile, pentru a-ţi face o idee la ce să te aştepţi. Desigur, cel mai important criteriu de alegere, este preferinţa celor mici. Astfel, avem următoarele trotinete:

  • Cu 3 sau 4 roţi. Acestea sunt, de obicei, fabricate din plastic şi sunt ideale pentru cei care abia se învaţă cu mersul pe trotinetă, pentru că roţile în plus asigură stabilitatea utilizatorului.
  • Cu mâner ajustabil. Ar putea reprezenta o alegere înţeleaptă, vrei să foloseşti trotineta mai mult timp. Poţi modifica ghidonul odată cu creşterea copiilor, astfel încât să asiguri o bună manevrabilitate pe toată durata folosirii sale.
  • Pliabile. Fantastice pentru copiii care vor să meargă cu trotineta la şcoală. Odată ajungi, le pliază, acestea ocupând un spaţiu mic de depozitare.
  • Electrice. O modalitate distractivă de a te deplasa prin oraş. Sunt alimentate de baterii reîncărcabile şi pot rula cu viteze de până la 10 km/h. Nu sunt ideale ca trotinete de copii. Mai degrabă, de adolescenţi.
  • De scheme. De asemenea, destinate pentru copiii puţin mai mari, au o construcţie mai robustă, pemiţându-le tinerilor să facă tot felul de scheme şi trucuri în skate park-uri. Reţine că majoritatea trotinetelor pliabile nu sunt recomandate pentru scheme.

Nimic nu e mai plăcut pentru cei mici decât să facă mişcare. Iar trotineta de copii este o modalitate foarte plăcută prin care aceştia se pot distra.