Cum alegi cea mai bună bicicletă pliabilă

Cum alegi cea mai bună bicicletă pliabilă

O bicicletă pliabilă este exact ca o bicicletă convențională, însă cu o singură, mare diferență: se poate plia. Având în vedere nevoia de spațiu tot mai acută a fiecăruia dintre noi, o astfel de bicicletă reprezintă cea mai bună variantă atunci când vrei să economisești spațiu în portbagajul mașinii. Pe piață există o gamă variată de biciclete pliabile, cu diferite caracteristici, de la dimensiunile roților și până la tipul cadrului. Atunci când ești în căutarea celei mai bune astfel de biciclete important este să ții cont de preferințele tale în materie de ciclism și de calitatea produsului. Iată, mai exact, la ce trebuie să fii atent când cumperi o bicicletă pliabilă:

1. Tipul de bicicletă

Atunci când cumperi o bicicletă pliabilă – la fel ca și atunci când cumperi una obișnuită – cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este tipul de ciclism pe care îl practici. Sau, mai simplu spus, pe unde îți place să mergi cu bicicleta. La serviciu, la plimbări prin natură sau pe munte? După ce ai stabilit acest aspect poți începe căutările.

2. Dimensiunile roților

Alegerea dimensiunii potrivite a roților îți asigură un grad crescut de confort. În timp ce roțile mai subțiri nu îți oferă prea mare stabilitate, fiind mai degrabă potrivite pentru plimbări, cele mai groase, de 26 de inch, de exemplu, îți oferă cel mai mare grad de siguranță, stabilitate și confort.

3. Tipul cadrului

Ideea introducerii unui sistem de pliere unei biciclete este să o facă mai funcțională. Așadar tipul cadrului, precum și materialele folosite contează foarte mult când ai de făcut o alegere. În general, aluminiul, oțelul, fibra de carbon și titanul sunt cele mai folosite materiale pentru o bicicletă pliabilă. Fibra de carbon și titanul sunt cele mai ușoare, dar și cele mai scumpe materiale. La polul opus se află oțelul și aluminiul. Tipul cadrului nu trebuie să interfereze cu mecanismul de pliere. Ai grijă ca acesta din urmă să fie de cea mai bună calitate și ușor de folosit.

4. Bicicleta pliabila cu sau fără viteze

Persoanele fără prea multe cunoștințe în ale ciclismului se pot întreba care este diferența între o bicicletă pliabilă cu viteze și una fără. În primul rând, o bicicletă cu viteze este mai ușor de manevrat pe terenuri dificile (munte sau deal), având posibilitatea să îi ajustezi viteza. Pe de altă parte, cam singurul beneficiu al unei biciclete fără viteze este că se defectează mai rar.

5. Întreținerea

Atunci când cumperi o bicicleta pliabila este normal să te interesezi și cu privire la costurile de întreținere. Dacă piesele componente ale acesteia, în caz de defecțiune, sunt scumpe și greu de găsit atunci așteaptă-te la cheltuieli mari pentru întreținere. Dacă însă nu vrei să plătești suplimentar în astfel de cazuri orientează-te către biciclete cu piese ușor de găsit și schimbat.

6. Mecanismul de pliere

Așa cum spuneam și mai sus, mecanismul de pliere al unei biciclete trebuie să fie de calitate - la fel ca și materialele folosite-, realizat cu atenție la cele mai mici detalii, pentru a fi ușor de folosit. Altfel, acesta își pierde utilitatea. De obicei, bicicletele se pliază în două sau în trei, dar sunt sisteme care permit și dezasamblarea anumitor părți, pentru o depozitare mai eficientă. În funcție de nevoile tale, alege sistemul de pliere care ți se potrivește cel mai bine. În concluzie, atunci când cumperi o bicicleta pliabila fii atent la toate aceste aspecte și nu uita să compari mai multe modele, cu prețuri diferite și de la producători diferiți. În speranța că informațiile din acest articol despre alegerea unei biciclete pliabile v-au fost de ajutor, spor la cumpărături și alegeri cât mai inspirate!