Cum alegi echipamentul potrivit pentru tenis

Cum alegi echipamentul potrivit pentru tenis

La fel ca în oricare alt sport, pentru a avea rezultate din cele mai bune pe terenul de tenis nu este suficient să te antrenezi din greu și să depui eforturi maxime în timpul unei competiții pentru a ieși învingător. Atunci când intri în teren, în afară de încredere, trebuie să fii dotat cu un echipament care să te ajute în obținerea rezultatului dorit. Așadar, în afară de alegerea unei rachete perfecte, decizia achiziționării echipamentului potrivit pentru tenis va fi cea mai importantă din cariera ta. Și nu te gândi acum că dacă nu ești un jucător profesionist de tenis nu ai nevoie de o îmbrăcăminte anume. Având în vedere că, în afară de îmbunătățirea performanței de pe teren, un echipament bine ales îți protejează și sănătatea, sfaturile sunt valabile pentru toți împătimiții acestui sport, nu doar jucătorilor consacrați. Din fericire, posibilitățile oferite de stilul de îmbrăcăminte acceptat acum de regulamente sunt mult mai diverse și mai permisive. Dacă la începutul secolului 20 jucătorii de tenis erau obligați prin regulament să poarte pantalon lung și pulover sau tricou de bumbac, iar femeile rochii lungi, acum posibilitățile sunt nelimitate. Evident că și acum trebuie respectate anumite reguli, dar acestea sunt în interesul jucătorului, spre deosebire de cele amintite anterior. Îmbrăcăminte tenis la începutul sec. 20

Cum alegi hainele potrivite pentru tenis?

În cazul bărbaților, cele mai importante aspecte pe care trebuie să le îndeplinească hainele se referă la posibilitatea celui care le poartă de a se mișca în voie și de a evita supraîncălzirea. De aici, putem deduce că purtarea unui tricou din bumbac nu este cea mai bună variantă deoarece, atunci când vei transpira, tricoul ți se va lipi de corp și îți va da o stare de disconfort. Tocmai din acest motiv, majoritatea tricourilor destinate tensimenilor sunt făcute din materiale sintetice, cu respectarea unor tehnologii de ultimă generație care împiedică supraîncălzirea jucătorului. În ceea ce privește șortul, acesta ar trebui să fie tot dintr-un material sintetic (din aceleași motive ca în cazul tricourilor), să fie comod și practic și să aibă buzunarele suficient de încăpătoare pentru ca jucătorul să poată păstra mingiile de rezervă atunci când servește. În cazul femeilor, echipamentul vine într-o gamă mai diversificată, acestea putând alege între șort și tricou sau maiou ori chiar rochițe special create pentru jucătoarele de tenis. Și în acest caz, confortul este principalul criteriu care trebuie urmărit. Chiar dacă femeile vor să arate bine tot timpul, indiferent de circumstanțe, în timpul unui meci de tenis confortul și libertatea de mișcare sunt mult mai importante. Din fericire, însă, acum jucătoarele de tenis le pot avea pe amândouă.

Cum alegi pantofii potriviți pentru tenis?

Având în vedere că tenisul implică multă mișcare, este lesne de înțeles de ce alegerea unor pantofi de calitate este crucială pentru un meci reușit. Atunci când mergi la cumpărături trebuie să știi de înainte ce tip de pantof îți trebuie. Dacă joci pe zgură, e clar că ai nevoie de o încălțăminte cu talpa mai dură, în timp ce pentru un teren sintetic poți alege și un pantof cu talpa mai subțire. De asemenea, trebuie să mai ai în vedere și tipul de joc pe care îl practici, precum și de forma piciorului tău. În afară de o talpă rezistentă, pantofii potriviți pentru tenis trebuie să fie confortabili, flexibili și dintr-un material care să asigure ventilația. Dacă nu ești sigur în ceea ce privește alegerea pe care trebuie să o faci, nu ezita să ceri ajutorul unui profesionist, deoarece o pereche de pantofi bine aleși pot face diferența dintre înfrângere și mult dorita victorie.

Cum alegi accesoriile potrivite pentru tenis?

Cele mai utile accesorii pentru jucătorii de tenis sunt benzile de transpirație, atât pentru cap cât și pentru încheieturi, precum și vizoarele sau șepcile. Atunci când transpiră excesiv sau atunci când soarele este mult prea puternic, jucătorii apelează la aceeste acesorii în momentul servirii, dar și în restul meciului. Lucrurile sunt destul de clare atunci când trebuie să alegi echipamentul potrivit pentru tenis, dar dacă ai orice nelămurire, nu ezita să întrebi un vânzător avizat sau chiar un jucător mai experimentat. Decizia potrivită te poate duce cu un pas mai aproape de succes!