Cum îți înveți copilul să meargă pe bicicletă

Cum îți înveți copilul să meargă pe bicicletă

Este un moment foarte important, atât pentru tine, cât și pentru cel mic. Așteptai clipa asta încă de când se născuse gărgărița. Și, cu toate că mama lui nu prea a fost de acord, de cum ai văzut că a dat soarele, te-ai dus și ai ales una dintre cele trei biciclete de copii pe care le ochisei de astă iarnă. Și acum începe partea cea mai grea: să îl înveți să meargă pe ea. Ai în continuare câteva sfaturi, care sper să te ajute.

  • Fii sigur că cel mic este cu adevărat pregătit. Vârsta la care majoritatea copiilor sunt gata să învețe să meargă pe bicicletă este între 3.5 și 5 ani. În general va fi destul de ușor de văzut dacă mai trebuie să aștepți. Spre exemplu, nu vor înțelege cum să facă pedalele să se rotească.
  • Nu utiliza roți ajutătoare. Acesta este sfatul principalilor producători de biciclete de copii din lume. Motivul este că atunci când acestea sunt folosite, cel mic va avea o poziție dreaptă, rigidă și nu va învăța cum să echilibreze sau să ghideze bicicleta.
  • Alege o zonă potrivită pentru primele lecții. Poate ai fi tentat să alegi o cărare prin iarbă, pentru a fi mai moale la aterizare. Dar trebuie să ții cont că pe un astfel de teren îi va fi mai greu să pedaleze. Ideal ar fi o stradă dreaptă, fără gropi și fără mașini care să circule prin zonă.
  • Alege-o dintre bicicletele de copii pe cea care este pe măsura lui. Nu lua una mai mare, doar pentru a o putea folosi cinci ani de acum încolo. Așează-i șaua astfel încât, atunci când stă pe ea, să poată atinge solul cu vârfurile degetelor picioarelor.
  • Susține-l la început. Se poate să fii tentat să îi ții șaua sau ghidonul, dar astfel nu îi vei permite să controleze sau să echilibreze singur bicicleta. Cel mai bine este să stai în spate, cu mâinile sub axilele celui mic, astfel încât el să aibă permanent control asupra bicicletei de copii. Treptat, cu cât observi că prinde mișcarea, slăbește-i susținerea, dar fii mereu gata să îl prinzi. Cu timpul, vei observa că va căpăta curaj și încredere în el.

Cel mai important sfat pe care pot să ți-l dau este să continuați. Indiferent cât de multe căzături va lua, fericirea pe care cel mic o va simți atunci când va reuși, într-un final, să meargă primii 30 de metri pe o bicicletă de copii, îi va rămâne veșnic în memorie.