Cum poți face bani din biliard

Cum poți face bani din biliard

Prima amintire pe care o ai legată de biliard este una veche, de când erai copil. Erai, cum se practica, cu bunicii la băi și pentru că te plictiseai, tataia te-a luat în brațe și te-a urcat pe o masă biliard care se găsea la parterul hotelului.

A fost dragoste la prima lovitură de tac. De atunci, ai mai așteptat puțin până ai crescut suficient cât să poți ajunge să vezi și să lovești bilele. Apoi, fiecare bănuț pe care îl strângeai, îl investeai în biliard. Tot timpul liber ți-l petreceai doar în sala cu mese biliard. Ai învățat foarte multe doar uitându-te, inițial.

Apoi, cu timpul, ai început să joci din ce în ce mai des cu băieții. Atunci când ai observat că nu mai aveai adversari în cercul tău de prieteni, ai jucat cu oameni care mai veneau la același club ca și al tău. Cu timpul, ai început să faci și puțini bani din așa ceva, câștigând partide pe care pariai cu persoanele din sală.

Dar acesta nu este singurul mod în care poți profita de experiența acumulată în atâtea sute de ore petrecute în jurul unor mese biliard. Poți participa la concursurile organizate de Federația Română de Biliard.

Competiții organizate de FRB

Federația Româna de Biliard, organizează campionate naționale și europene de biliard, după calendarul prezentat puțin mai jos.

  • 02-12 aprilie – Campionatul European de Biliard, care în ultimii ani s-a ținut la noi în țară;
  • 21-22 mai – Campionatul Național de Biliard (bila 8);
  • 06-07 august - Campionatul Național de Biliard (14.1 – Cupa Alfredo de Oro);
  • 16-17 iulie – Cupa Romaniei (bila 10);
  • 17-18 septembrie - Campionatul Național de Biliard (bila 9);
  • 19-20 noiembrie - Campionatul Național de Biliard (bila 10).

Pentru a putea participa la aceste campionate, trebuie să fii înscris într-un club și să fii legitimat de către federație. Astfel, vei putea să te antrenezi în cadrul clubului respectiv și vei vedea într-adevăr cât de bun ești. Totodată, devenind profesionist vei putea acumula sume interesante din câștigarea concursurilor ce au loc pe mese biliard.

Dacă tot ți se va părea prea ușor, vei putea participa la concursuri internaționale, putând chiar să participi la campionatul mondial de biliard, dacă într-adevăr calitățile tale de jucător sunt extraordinare.