Cum poți învăța să joci biliard?

Cum poți învăța să joci biliard?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să trebuiască să renunți la o ieșire cu băieții în oraș, pentru simplu motiv că ideea lor de distracție este de a merge într-un club cu mese biliard și de a sta acolo cu orele. Ai încercat și tu să te duci cu ei, dar te-ai săturat să tot stai pe bară, pentru că tu ai un secret pe care nu l-ai spus multor persoane: nu știi să joci.

Atunci când erai mic, te-ai tot rugat de tatăl tău să te ducă să experimentezi și tu activitatea ce se desfășoară pe mese biliard, însă din cauză că nu știa nici el cum și în al doilea rând pentru că în fiecare locație unde se juca biliard se fuma și se bea alcool, prefera să nu meargă cu tine acolo. Timpul a trecut, iar tu ai început să te rușinezi pentru că habar nu aveai cum să ții tacul în mână, motiv pentru care ai ales să nici nu mai încerci.

Dar nu este timpul pierdut. Chiar dacă acum ești un adult responsabil, tot poți învăța cum să nu te faci de râs deasupra unei mese biliard. Îți voi prezenta câteva sfaturi ce te vor ajuta, cu siguranță.

  1. Exersează. Du-te singur în primă fază, dacă îți este teamă să te faci de râs în fața prietenilor tăi. Nu este nicio rușine să închiriezi neînsoțit una din numeroasele mese biliard existente în cluburile de specialitate și vei vedea că se va dovedi a fi chiar amuzant și distractiv.
  2. Joacă biliard pe calculator. Chiar dacă nu te învață cât de tare să lovești, unghiurile sunt identice cu cele din realitate. Încearcă acolo, apoi vei avea cel puțin cunoștințele teoretice, fiind nevoit ulterior doar să înveți cum să le pui în practică.
  3. Urmărește tutoriale pe internet despre cum este bine să ții tacul, în diverse situații și în funcție de tipurile de lovituri. Chiar dacă inițial poziția mâinii nu va părea una naturală, străduiește-te să copiezi cât poți de mult ce vezi în clipurile respective. Exersează folosind un băț, acasă pe masa din bucătărie ca înlocuitor al unei mese biliard.
  4. Nu te sfii de faptul că nu știi. Prietenii tăi au fost și ei începători și în mod cert nu vor râde de tine. Din contră, vei vedea că se vor oferi să te ajute, mulți dintre ei.

Urmărind aceste sfaturi, în scurt timp vei ajunge un obișnuit al cluburilor cu mese biliard și cu siguranță te vei distra copios.