Cum să alegi cele mai bune palete de folosit pe mese de tenis

Cum să alegi cele mai bune palete de folosit pe mese de tenis

Ping pong-ul este un sport complex, cu toate că atunci când mergi într-un pub cu câteva mese de tenis la subsol, nu pare. Această activitate sportivă îți antrenează mare parte a mușchilor și creierul, transformând practicantul într-o persoană mai atentă, mai răbdătoare și care va avea un control total asupra persoanei proprii.

Dar pentru a domina adversarii pe care îi întâlnești pe cealaltă parte a unei mese de tenis, ai nevoie de cel mai un echipament. În acest articol îți voi prezenta un ghid care te va ajuta să optezi pentru cele mai bune palete, care îți vor da un avantaj în fața oponenților. Astfel, vor fi prezentate mai multe caracteristici pe baza cărora să faci alegerea ideală.

Stilul de joc

Există mai multe maniere diferite de joc. Așadar, în funcție de modul în care gestionezi loviturile din jurul unei mese de tenis, vei avea de ales între trei categorii de palete:

  • de spin – care sunt mai grele și mai concave și sunt ideale pentru jucătorii care au multă experiență și care preferă să joace cu mai mult efect;
  • de control – sunt în general dedicate persoanelor cu ceva mai puțină experiență și sunt ideale pentru a avea lovituri mai controlate;
  • de viteză – sunt dedicate persoanelor care gestionează bine jocul și cărora le place să abordeze jocul într-un stil mai agresiv, lovind mingea din apropierea unei mese de tenis, pentru a plasa lovituri în zone dificile.

Materiale

Un alt factor pe care trebuie să îl iei în considerare este materialul din care paleta este fabricată. La bază, totul pare simplu: paleta este confecționată din lemn, care este materialul de bază, burete, plus cauciuc.

Textura, masa și densitatea lemnului pot influența forța loviturii. Astfel, dacă lemnul este rigid, forța loviturii va fi una mare, dar efectul mic. Pe de altă parte, dacă greutatea lemnului este mai mare, spin-ul va fi mai mare, dar vei putea mânui paleta ceva mai dificil.

După cum spuneam, fețele paletei sunt acoperite cu un strat de burete și unul de cauciuc. Și acestea, la rândul lor, influențează calitatea loviturilor. Dacă buretele este subțire, vei putea controla mai ușor loviturile, dar servele vor fi mai lente. La polul opus, cu cât stratul este mai gros, cu atât spin-ul va fi mai amplificat.

Cauciucul, la rândul lui, poate fi de trei feluri:

  • aderent;
  • semi-aderent;
  • lucios.

Cu cât aderența este mai mare, cu atât efectele pe care le vei da mișcării mingii vor fi mai mari. În altă ordine de idei, o astfel de aderență presupune și o viteză mai scăzută și un control mai mic al loviturii.

Așadar, acum vei avea principalele informații de care ai nevoie pentru a opta pentru o paletă perfectă pentru tine, ce va fi folosită în meciurile pe care le vei juca pe mese de tenis.