Cum să alegi o trotinetă, în funcție de stilul de plimbare

Cum să alegi o trotinetă, în funcție de stilul de plimbare

Uită toate clișeele. Nu doar cei mici se pot distra pe trotinete copii, în ziua de astăzi. Și adulții pot avea ca hobby această activitate, ba chiar mai mult, unii din ei pot folosi scooter-ul (sau kick scooter-ul, căci așa mai este numit) ca un mijloc de deplasare pentru viața de zi cu zi.

Fie că îți vei cumpăra o trotinetă pentru a te da prin parcuri sau pentru a face naveta în fiecare zi către muncă, este bine să știi după ce să te uiți înainte de a face o achiziție. De aceea a fost creat acest ghid, ce te va ajuta în descoperirea principalelor caracteristici după care este bine să te ghidezi.

Chiar dacă la noi în țară încă nu reprezintă un mijloc de transport foarte popular, notorietatea trotinetei a crescut considerabil de la an la an și în mod cert în viitor vom ajunge să vedem la fel de mulți utilizatori precum în țările din vest.

Spre deosebire de trotinete copii, modelele pentru adulți diferă mult între ele. Aici se vor prezenta cele mai bune variante, în funcție de stilul de pedalare.

Pentru plimbări scurte

Trotinetele sunt apreciate de persoanele ce locuiesc în mediul urban, datorită faptului că sunt foarte eco-friendly, nu cauzează niciun fel de poluare și te poți deplasa rapid și distractiv din punctul A, în punctul B. Dacă plănuiești ca modelul ales de tine să îl folosești pe ture scurte, de 1-2 km, atunci ar fi bine să optezi pentru variante care să aibă roți de minim 175 mm și rulmenți cu ABEC 5 (este un termen specific scooterelor, care definește fluiditatea rulmentului; cu cât numărul este mai mare, cu atât va fi mai ușor să împingi pentru a te deplasa, iar cu cât e mai mic, cu atât viteza va fi mai mică).

Pe distanțe mici nu este nepărat nevoie să alegi să aibă și suspensii, pentru că acestea ar fi cam inutile și nu ar face altceva decât să îngreuneze trotineta. Cel mai bine este să pui un accent mai mare pe modelele ușoare.

Pentru plimbări mai lungi

Dacă ai de gând să te plimbi mai mult de 2 km, atunci îți va trebui o trotinetă mai rezistentă, confortabilă și rapidă. Așadar ar fi bine să te uiți după variante care au roți de cel puțin 200 mm, care sunt ideale pentru turele lungi și ABEC de cel puțin 5. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai bine. Deși nu este un element critic, suspensia ar fi destul de bună pe distanțe mai mari.

După cum ziceam, spre deosebire de trotinete copii, variantele de adulți vin în mai multe modele, ceva mai adaptate stilului de viață individual. Dacă te gândeai să îți cumperi un scooter, acum știi exact spre ce variantă să te orientezi, în funcție de stilul de plimbare.