Cum sa te antrenezi acasă

Cum sa te antrenezi acasă

Sigur mulți dintre voi, asa cum am fost și eu la început, detestați ideea de sală de forță. Sincer, m-ați fi văzut mai degrabă într-o sală de mese, decât într-una de fitness. Nu știu să spun exact ce mă făcea să am viziunea asta: poate ideea unor câțiva zeci de bărbați transpirați, musculoși, ce țipă în urechea mea în timp ce împing echivalentul unui Matiz la piept.

Sau poate pur și simplu pentru că eram ceva mai pudic. Cert este că uram până și ideea de a intra într-o sală de fitness. Prin urmare, mi-am luat un set de greutati fitness și am început să lucrez acasă. În continuare, îți voi da câteva sfaturi, care te vor ajuta să începi să îți lucrezi corpul corect şi eficient, acasă:

  • 1. Primul și cel mai important pas este să te motivezi suficient de bine, astfel încât să te apuci să faci mișcare . Da, știu că ai prefera să stai să te uiți la știrile de la ora 5, iar canapeaua pare cel mai bun prieten, fix atunci când vrei sa te apuci de treabă. Să fim serioși, la început totul pare mai tentant, în loc să te antrenezi. Dar trebuie să treci peste asta şi să te ambiționezi. Dacă vrei, se poate.
  • 2. Al doilea pas, nu cu mult mai puțin important, ar fi să îți cumperi un set de greutăți fitness. De preferat ar fi să îți iei un set cu suficient de multe greutăți, astfel încât să îți ajungă pentru primele luni. Pe măsură ce înveți exercițiile, iar mușchii tăi se acomodează cu efortul, va mai trebui să cumperi câteva discuri suplimentare. Gândește-te că este o investiție în tine. Când vei ajunge să ai cameră plină de greutăți, înseamnă că te apropii de forma fizică dorită.
  • 3. Nu lăsa nimic să îți distragă atenția. Chiar dacă acasă ispitele sunt mai mari ca în sala de forță, încearcă să te dedici antrenamentului. Dacă ți-ai propus ca 50 de minute, zilnic, să faci mișcare, atunci ține-te de program. Pune-ți telefonul pe silent, inchide-ți prietena în bucătărie și dă-i bătaie! (cu exercițiile, nu prietenei).
  • 4. Schimbă des exercițiile. Din cauza faptului că vei avea un număr limitat de exerciții disponibile (pentru că nu ai bănci, scripeți, aparate ca la sală), va trebui să schimbi de multe ori exercițiile. În principal, pentru că ți se vor obișnui mușchii dacă vei face de fiecare dată același set și nu vor mai crește. În al doilea rând, există riscul de a te plictisi, dacă în fiecare zi repeți aceleași mișcări.
  • 5. Fii consecvent! Fixează-ți un obiectiv, o țintă și fă tot ce îți stă în putință să ajungi acolo. Fie că vrei să slăbești, să ți se vadă pătrățelele sau pur și simplu să ai un tonus mai bun și mai multă energie, orice tip de antrenament poate fi executat fără probleme și acasă.

Indiferent dacă mergi la sală sau faci mișcare acasă, cel mai important aspect al vieții sportive este dedicarea. Dacă ești 100% concentrat pe ceea ce faci, ai grijă la dietă, respecți un program de antrenament, nu contează unde și cum alegi să te antrenezi. Iar pentru a face exercițiile acasă, cu o mică investiție într-un set de greutăți fitness și multă muncă, rezultatele nu vor întârzia să apară.