Cum să te menții în formă în timpul liber

Cum să te menții în formă în timpul liber

După câteva săptămâni de dietă și mers la sală sârguincios, simți nevoia de o pauză. Nu ai mai băut și tu o bere cu baieții de ceea ce îți par a fi mai mult de 5 săptămâni (în realitate, abia a trecut una jumate, dar tot e un plus; măcar nu mai bei zilnic). Te hotărăști să ieși în oraș și, ținând cont că e cald afară, decizi să te îmbraci în ceva cu mânecă scurtă. Îți alegi cel mai fix tricou pe care îl ai în casă. Cel în care înainte arătai ca un crenvurst. Observi că îți vine. Mai mult decât atât: chiar îți stă tare de bine în el.

Se instalează vina

E și normal. Te gândești deja că îți dai dieta și, mai mult, programul peste cap. Totuși, nu vrei să ajungi să nu mai ai viață socială. Deja i-ai refuzat pe băieți de mai multe ori. Încet, încet, vor începe să nu te mai sune, atunci când e vorba de ieșit pe undeva. Cum să faci?! Stai blocat în fața oglinzii, la fel ca un iepure în fața farurilor unei mașini (sincer, nu știu dacă și iepurii se blochează noaptea, când văd faruri, dar să zicem...). Și te gândești. Cum să ieși bine din situația asta?!

Apare o sclipire: tenisul de masă

Te lovește deodată ideea. Ești foarte mândru de tine. Îți vine să te iei în brațe de fericire. Ce poate fi mai bine?! Îmbini plăcutul cu utilul. Ieși cu baieții, socializezi și faci și mișcare în același timp. Poți chiar și să bei vreo două beri. Berea e carbohidrat, tu faci efort, chiar o să ieși pe plus. Ieși la distracție, bei și îți și cresc mușchii în același timp. Ce dacă nu ai practicat niciodată sportul ăsta? Ce dacă nu ai intrat niciodată într-o sală cu mese de tenis? Cât de greu poate să fie?

Planul bun, execuția proastă

Ești deja de două ore acolo. Ai băut două beri, pedometrul îți arată că ai alergat patru kilometri jumate doar în seara asta. Singura problemă e că turele le-ai făcut mai mult în jurul mesei de tenis, alergând după migile lovite aiurea de tine. Ai observat că e puțin mai greu decât îți imaginai. Nici măcar să ții paleta în mână nu ești în stare. După ce te-ai visat atâta timp master chef, ai fix aceeași priză pe care ai face-o unei tigăi tefal cu fund triplustratificat capsulat. Mai faci o încercare, dar observi că nu-i de tine și te lași păgubaș.

Planul doi, măcar ăsta să îți iasă

Pentru că ești un învingător și pentru că nu există lovitură mai grea pentru tine decât înfrângerea (amintește-ți câte controllere ai stricat când ai pierdut la FIFA), te decizi: intri pe net, cauți mese de tenis, îți cumperi una, iar peste alte trei luni când te decizi să îți mai iei o pauză de la dietă, să vezi ce îi bați pe toți, de îi asculți cu urechea. Până atunci, însă, găsește o scuză bună și fugi acasă... nu-i de tine sportul ăsta. Încă!!!