Cum se poartă corect casca de bicicletă

Cum se poartă corect casca de bicicletă

Indiferent de mijlocul cu care te deplasezi, unde sau de ce te deplasezi, casca pentru bicicletă este ultima linie de apărare într-un accident. O cască nu va proteja capul, dacă nu este potrivită corect. Deci, haide să începem cu câteva sfaturi cu privire la modul corect în care se poartă casca de bicicletă.

Sfaturi fixare casca de bicicleta

Căștile de protecție care se fixează cu burete vin la pachet cu cel puțin un set de montare a bureților de spumă, și dacă ai un al doilea set de bureți mai groși, îl poți folosi pentru a ajusta forma dorită. Dacă ești începător, poți să elimini buretele din partea de sus în întregime sau să folosești unul mai subțire. Acest lucru te va ajuta să ții casca de bicicleta mai jos și mai aproape de cap, oferind totodată o protecție suplimentară pe părțile laterale. Fluxul de aer rece va scădea ușor, dar probabil nu suficient pentru a se observa. Reglează plăcuțele laterale cu ajutorul bureților mai groși când capul este îngust și există spațiu în plus, sau adaugă bureți groși în partea din spate dacă este nevoie. Poți deplasa, de asemenea, bureții de jur împrejur, în special către "colțuri", în partea din față și din spate. Lăsând unele spații libere se va îmbunătăți aerisirea. Bureții trebuie sa fie distribuiți în mod egal în jurul capului, să se potrivească fără a sta prea strâns. Ei se pot comprima ușor de-a lungul timpului, dar nu cu mult, așa că nu conta pe asta, pentru că nu "se lasă". Casca trebuie să stea la nivelul capului cu partea din față chiar deasupra sprâncenelor sau, în cazul în care biciclistul utilizează ochelari, chiar deasupra ramei ochelarilor. Dacă ai intrat într-un perete, casca ar trebui să se lovească înainte ca nasul tău să o facă. Există de asemenea pe piață căști ce utilizează un inel de montaj în locul bureților de ajustare. Cu aceste căști de mărime universală începi prin a ajusta mărimea inelului. Unele modele de căști de mărime universală necesită o ajustarea a dimensiunii inelului suficient de stramtă pentru a fi stabile pe cap încât te vei simți inconfortabil, iar slăbirea inelului poate produce o ajustare neglijentă, ceea ce însemnă că acest model de cască nu ți se potrivește. Acum pune-ți casca bicicleta pe cap și fixează catarama. Asigură-te că fața caștii este în față!

Testul "Ochi-Urechi-Gură" pentru casca bicicleta

  • Când te uiți în sus janta din față trebuie să fie abia vizibilă ochiului.
  • Y-ul format de curelele laterale ar trebui să se întâlnească chiar sub urechi.
  • Cureaua din zona bărbiei trebuie sa fie atât de strânsă pe bărbie astfel încât atunci când deschizi gura foarte larg să simți cum casca trage în jos un pic.
  • Cu casca pe cap, în poziție, reglează lungimea curelelor din spate, apoi lungimea curelelor din față, pentru a localiza montarea în Y a curelelor care se împreunează chiar sub urechi. Asta poate implica trecerea curelelor în partea de sus a căștii pentru a măsura lungimea egală pe ambele părți.
  • Apoi reglează lungimea curelei în bărbie, pentru a nu te jena. Dacă te "ține" în bărbie și nu este confortabil, este prea strâns.
  • Când curelele sunt reglate corect, agită capul de jur împrejur foarte tare.
  • Apoi pune-ți palma sub marginea din față a căștii și împinge de sus în jos.
  • Poți să miști casca mai mult de un centimetru față de nivelul inițial, expunându-ți fruntea goală? În acest caz trebuie să strângi cureaua peste urechi, și apoi poate să treci cureaua în spatele acestora. Din nou, cele două benzi ar trebui să se întâlnească imediat în josul urechii și să fie foarte strânse în jurul capului. Dacă încă mai poți să miști casca mai mult de un centimetru încearcă să strângi și cureaua din spate.

Când ai terminat, casca ar trebui să stea la nivelul corect, să o simți comodă și solid fixată pe forma capului. Nu ar trebui să atingă ochelarii (dacă o face, strânge cureaua de la ceafă). Odată ce trece testul de ochi-ureche-gură, de cele mai multe ori vei uita că o porți, la fel ca pe o centură de siguranță sau o pereche bună de pantofi. În cazul în care încă nu se potrivește în acest fel, mai lucrează la ajustarea bureților și curelelor, sau încearcă o altă cască. După ce o prinzi, casca nu trebuie să se miște nici sus-jos, nici dreapta-stânga. Coarda trebuie să fie fixată în jurul capului, dar nu trebuie să exercite o presiunea prea mare asupra zonei gâtului. Fruntea trebuie să fie protejată! Unele modele de căști beneficiază de un reglaj suplimentar care are rolul de a fixa casca perfect.