Cum slăbești folosind bicicleta eliptică

Cum slăbești folosind bicicleta eliptică

A trecut Paștele și acum gata, este timpul să te apuci de treabă. La fel ca majoritatea oamenilor, în afară de foarte puțini care sunt binecuvântați cu un organism ce are arderi foarte intense, în această perioadă ai luat în greutate. Nu neapărat multe kilograme, dar în mod cert ai devenit mai pufos. Desigur, acum ești în căutarea unor metode de antrenament care te vor ajuta să slăbești și să ajungi la forma fizică dorită. Poate nu știai, dar folosind biciclete eliptice poți scăpa repede de kilogramele în plus. În continuare îți voi prezenta cum poți slăbi, folosing acest tip de aparat.

Arderea caloriilor

 Studiile efectuate recent de către experții în fitness de la Universitatea Harvard au arătat că exercițiile pe biciclete eliptice duc la arderea a 270 calorii pentru o persoană ce cântărește 62 kg, 335 calorii dacă ai o greutate de 72 kg, în vreme ce, dacă ai 100 de kg, vei da jos 432 de calorii, într-o jumătate de oră. Așadar, este un execițiu cardio foarte bun și extrem de util în a da jos colăceii din jurul abdomenului.

Intensitatea exercițiilor

Pentru a slăbi, va trebui să tragi suficient de tare, astfel încât să ai în permanență pulsul ridicat, atunci când folosești biciclete eliptice. Analizele au evidențiat că zona maximă de ardere a caloriilor este cuprinsă între 60 și 70% din maximul ritmului cardiac (RMC) individual. Indentificarea acestuia este simplă: scazi din 220 vârsta ta. Spre exemplu, dacă ai 30 de ani, RMC-ul va fi 190. Pentru a aflat cât înseamnă 60 și 70% din el, îl înmulțești cu 0,6, respectiv 0,7. Rezultatul este 114-133. Acesta este intervalul optim în care trebuie să păstrezi ritmul cardiac în momentul în care faci exerciții cardio. Pentru eliptică, îți sugerez să te antrenezi patru minute la intensitate medie, urmate de un minut la intensitate mare.

Planul de slăbire

Atunci când te decizi că vrei să scazi în greutate, este bine să ai un plan după care să te ghidezi. Majoritatea nutriționiștilor sugerează că dacă slăbești între 250 și 500 g pe săptămână (chiar și 800g, dacă ai multe kilograme în plus), riscul de a te reîngrășa este mic. Ca un exemplu, pentru a slăbi constant jumătate de kg săptămânal, ai avea nevoie de un deficit de 3500 cal (dacă ai cântări 90kg).              Se poate ajunge la acesta, scăzând jumătate, deci 1750 cal din alimentație, iar cealaltă jumătate prin exercițiu. Asta înseamnă cinci cicluri de jumătate de oră pe biciclete eliptice sau nouă de 15 minute, pe săptămână.

Dieta

Cel mai important punct, atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus este reprezentat de ceea ce mănânci. Toți experții în fitness cad de acord, atunci când vorbesc despre pătrățele, că acestea se sculptează în bucătărie. Chiar și cel mai bine pus la punct plan de antrenament, va fi inutil dacă nu ai grijă ce și cât mănânci.