Cum te menții în formă pe parcursul iernii?
Faptul că în perioada anotimpului rece tindem să acumulăm câteva kilograme în plus nu mai reprezintă demult o noutate. Fie din cauza abundenței de mâncăruri (de cele mai multe ori nesănătoase) din perioada sărbătorilor, fie din cauza tendinței naturale de a mânca mai mult atunci când vremea este mai rece, corpul nostru poate suferi modificări serioase la finalul perioadei despre care vorbim. Cu toate acestea, nu mulți dintre cei care s-au chinuit ani întregi de a ajunge la un anumit aspect fizic sunt dispuși să piardă zeci de ore de muncă doar după masa de Crăciun sau Revelion. Pentru aceste persoane, dar și pentru cei care cred că e imposbil să scapi fără puțină grăsime pe burtă în această perioadă, vă spun că există câteva metode simple și de efect pentru a nu cădea în această capcană. Deci, cum te menții în formă pe parcursul iernii? Citește sfaturile de mai jos și adaptează-le în funcție de nevoile și stilul tău de viață. Cu siguranță primăvara te va găsi mult mai suplu decât te-ai fi așteptat.
1. Fii activ!
Indiferent dacă e vară, iarnă sau primăvară, această condiție rămâne neschimbată. Însă iarna, atunci când suntem mult mai tentați să stăm în casă la căldură decât să dăm piept cu frigul de afară, trebuie să te ambiționezi mai mult și să mergi fie la sală, fie la sesiuni de alergat, la patinaj sau oricare activitate care îți face plăcere și te ajută să rămâi activ.
2. Consumă produse de sezon
Nu, nu mă refer la slănină și cârnați, nici la piftie sau cozonac! Ideal ar fi, chiar dacă mai guști și din aceste preparate, să te axezi pe consumul de leguminoase și fructe de sezon pentru a-ți asigura un aport suficient de vitamine și minerale.
3. Fă produsele tradiționale mai "light"
În perioada Crăciunului poți opta pentru salate cu carne de pasăre sau vită, ori chiar pește, la care să adaugi cât mai puțină maioneză, dacă nu poți renunța de tot la produsele tradiționale de sărbători. De asemenea, poți servi aperitive din brânzeturi, măsline și legume proaspete în loc de tobă sau caltaboși. Stomacul tău îți va mulțumi, iar rezultatele se vor vedea cu siguranță primăvara sau vara viitoare.
4. Fă-ți un plan
Indiferent că e vorba despre sărbătorile de iarnă sau alte evenimente din familie, fă-ți un plan alimentar și de antrenament pe care să îl respecți tot timpul. Dacă totuși nu te poți abține și guști dintr-un preparat mai consistent, gândește-te cum poți compensa acest lucru. De asemenea, la masa de Crăciun, pune-ți porții mai mici pentru a nu exagera cu „gustatul”. Nu spune nimeni că trebuie să stai tot timpul cu gândul la ceea ce mănânci, dar e bine să ai un plan care să te ghideze pe parcursul iernii.
5. Evită tentațiile
Dacă atunci când mergi în vizită e mai greu să refuzi anumite mâncăruri (mai ales dacă e vorba de acea mătușă care te forțează mereu să mănânci pentru că ești prea slab), atunci când ești acasă îți poți face cumpărăturile în așa fel încât să ai în frigider și în cămară numai alimente care să nu îți pună în pericol silueta. În acest fel, atunci când îți va fi foame nu vei fi tentat să te năpustești asupra unor gustări nesănătoase. Acestea fiind spuse, iată că se poate, cu puțin efort și ceva mai multă ambiție, să treci peste iarnă și fără să acumulezi prea multe kilograme.
0 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăunga un comentariu!
Articole Similare
Dieta Dukan (Dieta Protal)
Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole
Dieta ”Suplu Toată Viaţa” – cum, cât şi când să mănânci