De ce alegem benzile de alergat?

De ce alegem benzile de alergat?

De ce alegem benzile de alergat? Iată o întrebare bună. Sunt convins că de foarte multe ori ai avut discuții pe tema asta cu prietenii tăi care preferă să alerge în aer liber. Și aproape niciodată nu reușeați să ajungeți la un consens. Convorbirile se lungeau, fiecare parte venea cu argumente și contraargumente, dar nu se ajungea nicăieri.

Știi că avantajele alergatului afară sunt aerul curat și faptul că se schimbă continuu peisajul și nu este așa plictisitor ca benzile de alergat, dar în afară de aceste două aspecte, nu reușești să găsești altele. Într-adevăr, ți s-a mai întâmplat și ție să te plictisești pe treadmill, atunci când televizorul din sală era dat pe un canal mai slab sau când îți uitai căștile acasă, dar nu era groaznic. În schimb, beneficiile antrenamentelor în sala de fitness îți par multiple. Voi enumera parte din acestea.

Te poți antrena oricând

Indiferent că scapi de la muncă la 5 dimineața sau la 1 noaptea. Tu îți poți lua pantofii sport și te oprești într-una din sălile de fitness deschise non-stop și începi să alergi. Nu mai este nevoie să aștepți până când se luminează afară. Doar te urci pe una din benzile de alergat și începi să faci mișcare.

Nu contează vremea de afară

Chiar dacă este cod galben de căldură, așa cum se întâmplă zilele astea în București sau toarnă cu găleata, tu îți vezi de treaba ta. Iar asta nu e nimic. Dacă e prea cald aștepți până când vine seara, iar dacă plouă, stai puțin si se oprește. Marele avantaj îl observi iarna, când ninge și toate aleile din parc sunt înghețate. Riscul de a răci sau de a aluneca și de a te accidenta sunt foarte mari. Pe când în sală, pe benzi de alergat, scapi de aceste probleme.

Ai un control foarte bun al antrenamentului

Îți poți alege tu intensitatea, viteza de rulare, înclinarea planului, absolut toate setările alergării. Dacă în parc alegi bine traseul pentru a nimeri pe o pantă ascendentă, pe benzile de alergat doar tastezi planul de înclinare și așa va fi tot exercițiul. Pe lângă asta, ai și o statistică foarte exactă a antrenamentului: câți km ai alergat, numărul caloriilor arse etc.

Ești mult mai în siguranță

Și aici nu mă refer la tine, care ești un munte de om, ci la prietena ta. De multe ori ți s-a întâmplat să stai cu grijă atunci când își punea colanții pe ea și ieșea în parc să se antreneze. Îți era teamă că se va lua unul și altul de ea. Nici nu voiai să te gândești că ar putea să facă greșeala de a coti pe una din aleile mai mărginașe, unde stau, în general, niște tipi mai dubioși și beau bere toată ziua. Pe benzi de alergat, pe lângă niște priviri mai ciudate sau tentative de flirt aruncate spre ea, altceva nu i se poate întâmpla.

Știi că la toate motivele de mai sus, cei care preferă să alerge afară, vor găsi, la rândul lor, contraargumente. Dar ești sigur că, în sinea lor, până și ei îți dau dreptate că e mai bine, câteodată, să te antrenezi indoor.