De ce este bine să ai un partener de antrenament?

De ce este bine să ai un partener de antrenament?

Indiferent dacă ești o persoană sociabilă sau nu, un partener de antrenament te poate motiva să te ții de treabă și să duci lucurile la bun sfârșit. În afară de aceste aspecte însă, un partener de antrenament poate veni la pachet și cu avantaje mai ... practice. Așadar, dacă simți că ceva nu merge în rutina ta de la sală, poți încerca să îți cauți pe cineva cu care să împarți aparatele și lucrurile se pot schimba rapid în bine! Dacă te gândeai de ceva timp că ți-ar plăcea să ai un partener de antrenament – indiferent că obișnuiești să practici exerciții cu greutăți sau exerciții cardio pe bicicleta de fitness, de exemplu -, dar nu știai dacă asta te va ajuta sau nu să îți menții ritmul de lucru, iată că specialiștii au o veste bună pentru tine: un partener de antrenament nu numai că nu te va încetini, ci te va motiva să nu lipsești de la niciun antrenament și să îți execuți exercițiile în mod corect și fără grabă. Iată, așadar, care ar fi cele mai importante beneficii cu care poate veni la pachet un partener de antrenament:

1. Vei fi mai motivat

Ți se întâmplă deseori să nu ai chef de antrenament după-amiaza, după muncă, sau în zilele ploioase când ai prefera mai degrabă să lenevești în pat decât să pui echipamentul de sală pe tine? Dacă te simți vinovat și nu vrei să mai sari peste antrenamente, un partener de sală este soluția cea mai bună. Una este să anulezi vizita la sală atunci când este vorba doar de tine și alta este să anulezi niște planuri care să îi afecteze și pe cei din jur. Astfel, din dorința de a nu-ți dezamăgi prietenul cu care mergi la sală și de a nu deveni chiulangiul grupului (fii sigur că prietenul tău va avea grijă să te taxeze în fața tuturor de fiecare dată când te vei eschiva să mergi la sală; doar pentru asta sunt prietenii, nu?!), vei scăpa de prostul obicei de a sări peste sesiunile de antrenament.

2. Te vei distra mai mult

Mai ales în zilele în care trebuie să-ți faci antrenamentul cardio. Dar un partener de antrenament îți poate face viața mai suportabil și în timpul exercițiilor epuizante de împins la piept sau când lucrezi cu presa pentru picioare. Doar un singur moment în care cineva îți spune o glumă și mai destinde un pic atmosfera te poate ajuta să duci la bun sfârșit un exercițiu epuizant sau unul extrem de plictisitor. De asemenea, având în vedere spiritul de competiție care zace în majoritatea bărbaților, vă puteți întrece în timpul antrenamentului încercând să vă mișcați mai repede sau să ridicați greutăți mai mari decât a făcut-o celălalt. În acest fel, nici nu vei simți când a trecut timpul și abia vei aștepta următoarea sesiune de antrenament!

3. Vei progresa mai rapid

Așa cum spuneam și mai sus, spiritul de competiție care pune stăpânire pe doi bărbați atunci când aceștia se antrenează împreună, te va impulsiona să faci și acele trei ultime repetări pe care altfel nu reușești sub nicio formă să le execuți și să ridici greutăți mai mari decât în mod normal.

4. Îți vei permite un antrenor personal

Sau, mai degrabă unul semi-personal :) având în vedere că îl vei împărți cu partenerul tău, însă mai bun așa decât deloc. Așadar, dacă până acum nu ți-ai permis de unul singur să plătești un antrenor, acum poți împărți aceste cheltuieli cu prietenul tău și veți beneficia amândoi de atenția și îndrumările prețioase ale unui antrenor personal.

5. Cineva îți va ține "spatele" tot timpul

De fiecare dată când faci împins la piept și te uiți în jur căutând pe cineva care să te ajute în momentele când bara cu greutăți nu prea îți mai este prietenă, dar nimeni nu pare să fie disponibil, te gândești că mersul la sală nu e așa cum îți imaginai... și îți vine să renunți; dacă nu la mersul la sală în întregime, atunci doar la exercițiul despre care vorbeam. Nu vei mai face la fel de multe repetări și nu vei ajunge să lucrezi cu greutatea pe care ți-o dorești... Poți evita foarte ușor astfel de situații, dar și multe altele la fel de neplăcute, dacă vei apela de acum înainte la compania unui partener de antrenament. Deci, ce mai stai pe gânduri? La ce prieten te-ai gândit că ar fi perfect în rolul acesta?