De ce mergem la sală?

De ce mergem la sală?

De ce mergem la sală? Uite o întrebare la care te tot gândești de 3 ani, de când ai adoptat un stil de viață sănătos și de când faci mișcare. Și este într-adevăr o întrebare bună.

Încă de când ai început să te antrenezi, ai descoperit că mersul la sală nu este suficient. Deși mulți antrenori personali atestă faptul că 60% din abdomen se face în bucătărie, nu sunt de acord cu asta. Degeaba ai grijă cât mănânci, dacă nu faci suficient cardio și exerciții de izolare. Dar da, dieta este importantă, fapt pe care l-ai aflat și tu în primele luni de sală. Câteodată este mai greu de ținut un plan alimentar decât unul de antrenament. Numărarea caloriilor, diviziunea acestora pe mese, s-a dovedit pentru tine mult mai obositor decât orele petrecute la aparate.

Pe lângă chinul cu mâncarea, adaugi cheltuielile cu abonamentul, cu suplimentele, cu echipamentul. La acestea se adună mii de ore pierdute, în toți acești ani, trăgând de fiare, controlându-ți greutatea și adaptându-ți suplimentele în funcție de sezon (bulking up iarna sau cutting vara). Așadar, te mai întreb o dată: de ce mergem la sală?

E clar că nu te duci acolo pentru atmosferă. Este plin, în general, de masculi care transpiră rău și țipă tare. Mulți poartă ținute foarte lejere, fără să își pună prosopul pe aparat atunci când se așează, lăsând dâre de transpirație în urma lor. Ca să nu mai vorbim despre veșnicile încordări în oglindă, în timp ce training buddy-ul le face poză.

Nici pentru socializare nu mergi acolo. În primul an, ai ajuns să îi cunoști pe toți cei care exersează în intervalul tău orar. Știi totul despre prietenele lor, despre certurile din casă, despre câte grame de proteină, carnitină, carbohidrați bagă pe zi. Le-ai învățat deja rutina de antrenament. Te antrenezi cu oameni diferiți în fiecare zi, pentru că unul nu suportă să facă îndreptări, în timp ce altul nu crede că trebuie să își antreneze picioarele.

Așadar, care este adevăratul motiv pentru care te sacrifici câte două ore pe zi, de trei ani de zile? Simplu: pentru că ai 30 de ani și arăți mai bine ca mare parte a celor de 25 de ani pe care îi întâlnești. Nu ai riduri, ai un tonus excelent, iar energia pe care o emani este atrăgătoare. Mergi la sală pentru că de fiecare dată când îți dai tricoul jos de pe tine o faci cu mândrie. Bărbații sunt geloși, în timp ce femeile sunt impresionate de pătrățelele care îți ies în evidență. Dar cel mai important motiv ar fi acela că a devenit un stil de viață. Nu te poți vedea făcând altceva. Nu te poți imagina stând pur și simplu în casă, uitându-te la televizor și mâncând chipsuri. De-a lungul timpului, sala ți-a fost și preot și psihiatru și prieten. Așadar, cum la prieteni nu poți renunța, la fel nu poți renunța nici la sala de forță.