De ce nu slăbești deși faci sală și ai grijă la dietă?

De ce nu slăbești deși faci sală și ai grijă la dietă?

Mergi la sală și tragi ca un câine turbat. Îți numeri caloriile, macronutrienții. Ai o agendă în care scrii absolut tot ceea ce mănânci. Ce să mai, pe foaie și teoretic toate sunt perfecte. Asta până te urci pe cântar. Aparatul ăla mic și rău nu e deloc de acord cu rutina ta. Parcă chiar îți face în ciudă și în loc să-l vezi dând înapoi, răutatea îți arată 500 de grame în plus. Deci, unde greșești? În continuare îți voi prezenta 4 posibile motive pentru care nu reușești să slăbești.

Nu bei suficient de multă apă

Sunt convins că ai auzit cât de importantă este apa atunci când vrei să slăbești. Te ajută să îți controlezi apetitul și să nu mănânci mai mult decât trebuie. Dar asta nu e tot; atunci când ești deshidratat, rinichii nu funcționează cum trebuie, iar organismul apelează la ficat pentru ajutor. Deoarece ficatul lucrează suplimentar, organismul va avea tendința de a depozita grăsimea (din care ficatul își trage glucoza – principala sa sursă de energie) pe care o consumi, în loc să o ardă.

Nu consumi suficient de multe proteine

Studiile au arătat că un consum mare de proteine duce la slăbire, cel puțin în prima etapă a antrenamentelor. Proteinele îți oferă o senzație mai mare de sațietate și previn pierderea masei musculare odată cu grăsimea. Totodată, organismul folosește mai multă energie să metabolizeze proteina, decât în cazul carbohidraților. Deci, de câtă proteină ai nevoie? Aici nicio carte nu îți va da un răspuns exact. Cifrele spun că undeva între 1 și 1.5 grame de proteină per kilogram, dar este mai mult trial and error. Poate că pentru unii 0.9g sunt ok, dar organismul tău se poate să aibă nevoie de 1.6. Vezi ce funcționeză pentru tine și mergi în continuare cu formula respectivă.

Îți petreci mare parte a zilei stând jos

Chiar dacă zilnic alergi o oră pe bandă, de cele mai multe ori, nu va compensa pentru restul de 11 pe care le petreci stând jos la muncă și în drum spre aceasta. Chiar dacă nu ai timp să faci mai multă mișcare la sală, poți înlocui mașina cu o bicicletă sau cu o trotinetă atunci când mergi spre muncă. Sau, acum că a și venit vremea caldă, poți merge pe jos, măcar câteva stații.

Ești foarte stresat

În lumea în care trăim, să încerc să îți spun să nu te mai stresezi este total inutil. Jobul, aglomerația din trafic, instabilitatea politică, atacuri teroriste la tot pasul, toate acestea sunt motive de îngrijorare. Din păcate, în perioadele de stres ridicat, nivelul cortizonului crește. Acest hormon duce la creșterea insulinei, din cauza căreia scade glicemia, ce te va determina să ai poftă de mâncăruri dulci sau grase. Așadar, dacă nu încerci să reduci stresul din viața ta, tendința de a mânca mai mult decât trebuie va persista.

Folosind aceste posibile motive, încearcă să îți dai seama exact ce faci greșit de nu reușești să slăbești. Cu voință și determinare sunt convins că vei reuși să depășești pragul acesta în care te afli și vei ajunge la silueta dorită. Numai nu renunța! Ești pe drumul cel bun!