De ce să alegi o bicicletă pliabilă în detrimentul uneia clasice?

De ce să alegi o bicicletă pliabilă în detrimentul uneia clasice?

Cu ceva ani în urmă, cineva ți-a sugerat că ar fi foarte bine să faci naveta către muncă pe o bicicletă pliabilă. Ai râs pe moment. De ce ai face un lucru ce te-ar “ajuta” să arăți ca în anii ’80? Nu ai nevoie de sprijinul nimănui pentru a arăta ca un imbecil. Toată tinerețea, colegii tăi au râs de tine. Inițial, cei din generală, iar mai târziu elevii din liceu. Indiferent de anturajul în care intrai, nu știi cum, dar tot timpul, lumea râdea de tine. De ce ai face cu bunăvoință ceva ce sigur va atrage zâmbetele celor din colectivul tău?

Deși mergeai pe o bicicletă clasică, pur și simplu nu te puteai vedea pedalând, în costum, spre biroul din Pipera, pe una pliabilă. Asta până într-o zi când, surpriză, deși ți-ai luat și lanț și lacăt sănătos, mountain bike-ul tău a fost furat fix din fața biroului.

Coincidența a făcut ca, exact în momentul în care ți-ai dat seama de faptul că trebuie să îți cumperi alt vehicul cu care să faci naveta, să observi o colegă ieșind din clădirea în care lucrezi cu bicicleta pliabilă lângă ea. Aceasta a montat-o și a plecat imediat, în timp ce tu plângeai după cei 800 de Euro furați. Pe lângă faptul că pot fi cărate oriunde, bicicletele pliabile mai au alte avantaje în fața celor clasice, pe care le voi expune în continuare:

  • Au accelerația mai rapidă ca Usain Bolt. Și este logic, dacă stai să te gândești. Bicicletele pliabile au roțile mult mai mici față de un mountain bike, astfel că este necesar un efort mai mic pentru a le face să ruleze. Îți vei lăsa prietenii mască atunci când vor vedea cum tu accelerezi mai repede decât ei, atunci când faceți o liniuță.
  • Sunt extrem de practice. Atunci când mergi pe biciclete pliabile și te apucă ploaia, spre exemplu, poți oricând să o împăturești și să cobori la metrou. Totodată, dacă ai o ședință și nu vrei să ajungi transpirat la birou, o poți lua cu tine într-un mijloc de transport în comun, iar după program o montezi și pedalezi spre casă.
  • Ocupă puțin spațiu de depozitare, în comparație cu o bicicletă normală.
  • Costurile cu mentenanța sunt mai scăzute. Fii sigur că ai roțile unflate, bateriile farurilor încărcate, lanțul gresat și cam asta este tot.
  • Îți ia foarte puțin timp să înveți cum sunt folosite. În maxim 10 minute ai învățat cum să desfășori sau să împăturești biciclete pliabile, iar pedalatul este identic cu orice altă bicicletă.
  • Valoarea lor nu se depreciază în timp. Dacă după câțiva ani de folosire te-ai decis că vrei să te muți într-o junglă și îți vinzi bike-ul, vei observa că nu vei pierde mai mult de 2-300 de lei, față de prețul de achiziție.

Ca o concluzie, atunci când îți cumperi biciclete pliabile scapi de grija hoților, nemailăsându-le afară atunci când ești la birou. Sunt ieftin de întreținut și le poți căra oriunde cu tine. Dar nu este nevoie să mă crezi pe cuvânt. Întreabă orice utilizator de pe stradă despre pliabila sa, și îți garantez că îți va vorbi mai bine de 10 minute motivul pentru care își iubește bicla. Și îți vei și face noi prieteni, cu ocazi asta.