De ce ți-ai luat o bicicletă pliabilă?

De ce ți-ai luat o bicicletă pliabilă?

Această întrebare îți cam dă bătăi de cap în ultima vreme. Și asta deoarece ți-a fost adresată de către colegii de muncă și nu prea știi ce să le răspunzi.

Ce știi sigur este că înainte de a te urca pe una, urai până și ideea unei biciclete simple, normale. Nu te vedeai mergând pe una prin traficul infernal din București sau orice alt oraș reședință de județ, care este foarte aglomerat.

Știai să pedalezi încă de mic. A avut grijă tatăl tău să îți dea primele lecții în acest sens. Ca mare parte a copiilor din cartier, ai deținut și tu o bicicletă, dar niciodată nu ți-a făcut mare plăcere să te plimbi cu ea. De fiecare dată când gașca ta de prieteni alegea să iasă și să dea o tură, tu îți scoteai mingea de fotbal și încingeai o miuță cu cei rămași. Apoi, firește, bicicleta ți-a rămas mică, dar nici nu le-ai mai cerut părinților una potrivită dimensiunilor tale. Preferai alte sporturi, ca fotbalul, basketul, până și șotronul îți părea mai interesant față de mersul în șa, cu atât mai mult a a unei biciclete pliabile.

Timpul a trecut și ai ajuns un mare corporatist, cu propriul calculator și birou de cinci metri pătrați. E fix ce visai să faci. Glumim puțin, dar banii sunt buni și ești dispus să sacrifici confortul câtorva ani, pentru a strânge capitalul necesar lansării unei idei proprii.

Și iată-te cu câțiva ani în urmă, stând în holul clădirii de birouri în care lucrezi și gândindu-te cum ai putea să ai o viață mai activă. La fotbal renunțasei de mult, pentru că nu mai aveai gașca din copilărie, la sală nu îți plăcea să mergi, iar stratul adipos se mărea pe zi ce trece. De la un sezon la altul necesitai alte mărimi ale hainelor. Și cum stăteai acolo, contemplând cele 88 de kg pe care le-ai acumulat pe neștiute, au trecut pe lângă tine doi colegi, trăgând în spatele ale lor biciclete pliabile.

Deodată, parcă ți s-a aprins un beculeț în cap, ca în desenele cu Tom și Jerry. De ce să nu faci mișcare în timp ce mergi spre muncă? Câștigi timp, nu mai stai în mașină câte o oră jumate să ajungi la birou și îți pui și sângele în mișcare până ajungi. Fix în seara respectivă, primul lucru pe care l-ai făcut atunci când ai intrat în casă, a fost să intri pe site-uri și să te interesezi despre biciclete pliabile. La o săptămână distanță, deja făceai naveta cu una dintre ele și erai foarte fericit.

Chiar dacă nu îți mai amintești exact cum și când s-a întâmplat, cert este că folosești acest mijloc de transport de mai bine de cinci ani de zile și nu te vezi plecând de acasă fără BiCli a ta.