Dezvoltă-ți pieptul - antrenament pentru mușchii pectorali

Dezvoltă-ți pieptul - antrenament pentru mușchii pectorali

Pentru foarte mulți culturiști avansați, ridicarea greutăților nu este de ajuns -€“ aceștia recunosc că forța mentală este elementul secret care îi ajută să își forțeze limitele, concentrându-se activ pe fiecare grupă musculară antrenată, lucru care ajută enorm la coordonarea creier-mușchi. Bineînțeles, acest fapt nu este demonstrat științific, dar mii de culturiști de succes au demonstrat că tehnica "mușchiului mental" funcționează în practică. Machomen.ro îți oferă un antrenament proiectat special pentru a folosi această coordonare mentală între creier și mușchi și a-ți dezvolta mușchii pectorali în numai șase săptămâni.

Antrenament pentru mușchii pectorali -€“ Cum funcționează?

Când îți antrenezi bicepșii sau gambele, începi să simți că lucrează și că te "ard" încă de la primele repetări. Dar foarte mulți bărbați nu simt că mușchii pectorali lucrează foarte bine în timpul exercițiilor pentru piept. Exerciții precum presa hex pentru piept te forțează să te concentrezi pe contracția pectoralilor pe tot parcursul setului, intensificând activarea mușchilor. Acest antrenament se bazează preponderent pe exerciții cu gantere care oferă o amplitudine a mișcării mai mare decât împinsul la piept cu bara. Programul de față nu neglijează nici capitolul forță: presa înclinată pentru piept izolează mai bine mușchii pectorali decât cea din plan drept, și nu pune atât de mare presiune pe umeri. De asemenea, ești liber să folosești greutăți cât mai mari, după posibilitățile corpului tău, pentru a profita de la maxim de creșterea masei musculare la nivelul pieptului.

Antrenament pentru mușchii pectorali - Instrucțiuni

Execută acest antrenament o dată pe săptămână în așa fel încât să existe cel puțin două zile distanță între el și antrenamentul pentru umeri. Execută fiecare set complet înainte să treci la următorul. Odihnește-te între seturi pentru a putea duce antrenamentul până la capăt dar fără a scădea intensitatea și ritmul.

antrenament mușchii pectorali

Antrenament pentru mușchii pectorali -€“ Exerciții

1) Presa Hex pentru piept

Seturi: 3 ; Număr de repetări: 10

Apucă câte o ganteră în fiecare mână și așează-te pe o băncuță dreaptă. Ține ganterele la nivelul umerilor cu o priză neutră (palmele orientate în interior, una spre cealaltă) și împinge ganterele una în alta până când simți că se încordează pectoralii. Împinge ganterele în sus până când brațele sunt complet întinse. Pe parcursul mișcării, ganterele rămân lipite una de cealaltă și pectoralii încordați. Când ajungi sus, menține poziția pentru o secundă, "storcând" mușchii pectorali cât poți de tare. Revino la poziția inițială, așteaptă o secundă, apoi execută următoarea repetare.

2) Împins la piept cu gantere

Seturi: 4 ; Număr de repetări: 8

Apucă câte o ganteră în fiecare mână și așează-te pe o băncuță dreaptă. Împinge ganterele de la nivelul umerilor până când brațele ajung perfect întinse deasupra pieptului.

3) Împins la piept din plan înclinat

Seturi: 3; Număr de repetări: 6

Întinde-te pe o bancă înclinată și apucă o bară cu o priză mai largă decât lățimea umerilor. Arcuiește-ți spatele și ridică bara de pe suport. Adu bara la nivelul pieptului. Aceasta va fi poziția de start. Împinge bara până când brațele ajung întinse. Revino la poziția de start și execută numărul de repetări indicat.

4) Fluturări la piept din plan înclinat

Seturi: 3; Număr de repetări: 12

Potrivește o bancă ajustabilă la o înclinație de 30-45 de grade și întinde-te pe ea cu câte o ganteră în fiecare mână. Priza trebuie să fie neutră, cu palmele orientate în interior una spre cealaltă. Ridică ganterele în sus, la nivelul umerilor și apropie-le fără să se atingă. Ține coatele ușor îndoite. Du ganterele în jos, în lateralul umerilor, ca și cum ai încerca să îmbrățișezi un urs, până când simți că mușchii pectorali se întind și brațele ajung pe o linie imaginara paralela cu solul. Coatele raman nemiscate, miscarea realizandu-se exclusiv din umeri. Revino la poziția inițială executând aceeași mișcare de fluturare și execută numărul de repetări indicat.