Grup de discuție: Program de antrenament

47 Comentarii

Anton Ionut
Salut Bogdan,cum se grupeaza grupele de muschi pentru un incepator? prieteni mi-au spus sa grupez spate cu biceps,piept cu triceps si abdomene cu picioarele dar vreau sa aflu si parerea unui specialist.Multumesc anticipat
Bogdan - machomen.ro
Salut Anton. Mai intai tin sa precizez ca nu sunt vreun specialist, ci doar o persoana care a petrecut destul timp prin sali si care are tangenta cu domeniul de ceva ani. Acum, sunt mai multe stiluri de grupare a antrenamentelor, iar cel precizat de tine (grupe antagonice) este des intalnit in sali, el functioneaza pe principiul ca lucrezi mai intai o grupa mare, si apoi lucrezi o grupa mica de muschi care oricum lucreaza destul de mult in plan secund cand lucrezi grupa mare. Adica atunci cand faci spate vei simti ca bicepsul lucreaza destul de mult si el, deci ar avea sens ca dupa spate sa lucrezi biceps, el fiind deja incalzit si pe jumatate obosit. La fel la piept si triceps, intai pieptul si apoi tricepsul. Unii mai lucreaza abdomenul cu lombarii, dar sa stii ca nimic nu este batut in cuie, fiecare reactioneaza diferit la acelasi antrenament.
Aldyn
Salut! Deocamdată fac un antrenament pt începători timp de o lună , sunt în a 3a săpt.de sală , în fiecare săptămână schimb tipul de antrenament, deocamdată sunt la exercițiile de împins + tras +picioare+cardio. Ca suplimente iau iso93+bcaa premium weider powder +l.carnitina de la weider. O cupă de proteina + o cupă de bcaa mixat împreună dimi la trezire + dupa antrenament seara (21:30) si o capsula de l.carnitina dimi la trezire si 30min înainte de antrenament. Continui cu această cantitate de suplimente si următoarea lună când schimb antrenamentul sau pot adauga si altceva? Nu este o cantitate prea mare de proteine si bcaa? 30g (o cupă) dimi + 30g seara + ce mănânc în timpul zilei... pt ca pe cutii scrie cu totul divers modul de administrare a proteinelor,vaca si l.carnitina Mersi
Claudiu
Spune-ne si inaltimea/kg si ce planuri ai ... vrei sa faci masa, vrei sa slabesti.
Aldyn
Slăbesc câteva kg, 1.70, 72kg
Bogdan - machomen.ro
Nu sunt prea multe proteine, insa conteaza si cum este alimentatia ta, cat de bogata in proteina este etc. Nu trebuie sa respecti cu sfintenie ce scrie pe cutie la administrare, alea sunt niste indicatii generale, valable pentru toate tipurile somatice care folosesc produsul.
Claudiu
Salutare. Ce as putea modifica si eu la programul de antrenament : Luni: Piept + triceps Marti: Picioare + abdomen Miercuri: Spate + biceps Joi: pauza Vineri: Umeri + Trapez + 20 min HIT Uneori sambata mai fac brate. O alta intrebare ar fi, sa fac cate 10 repetari 4 serii, sau sa fac greutate crescatoare : 4 x 12 ; 4 x 10 ; 4 x 8 ; 4 x 6 Multumesc !!
Bogdan - machomen.ro
Daca esti incepator mergi pe antrenamentele clasice, cu acelasi numar de repetari pe serie, fara HIIT, fara antrenamentul german pt volum, fara piramidale normale sau inverse. Aceste antrenamente speciale sunt bune, dar efectele lor apar la profesionisti, nu la cei care lucreaza cu greutati mici. Numarul de repetari este iar ceva subiectiv, incearca variante si vezi cum iti merge mai bine. Mie personal mi-a mers cel mai bine pentru masa cu 4-6 repetari la grupele mari, 6 - 8 repetari la grupele mici si 12 - 15 repetari la abdomen. La tine este insa posibil sa nu functioneze cel ami bine exact aceasta "reteta". Ca si la suplimente, incearca mai multe variante.
Claudiu
Ar fi mai util antrenamentul tau pentru 5 zile pe saptamana ? Mi se pare chiar foarte bun.
Bogdan - machomen.ro
Nu exista un raspuns corect, organismele noastre reactioneaza diferit in cadrul acelorasi stimuli. De asta exista o sumedenie de programe de antrenament, fiecare face ce simte ca e mai ok.
mitrut-arghir
Buna ziua, Fiind adept calistenice am o nelamurire: cardio inainte sau dupa? Multumesc, Mitrut
Bogdan - machomen.ro
Depinde. Este recomandat sa incepi cu o usoara sesiune de cardio pt incalzire, insa o sedinta sustinuta de cardio eu as face-o la final, dupa antrenamentul cu greutati. Incearca ambele variante si vezi cu care te impaci mai bine, nu exista un adevar universal valabil.
duendeverde
Salut.imi spui te rog parerea ta despre progam Luni. Piept, biceps Marti. 30 min cardio, de preferat alergare usora in parc Miercuri. Spate, umeri Joi. 30 min cardio Vineri. Biceps, triceps, antebrat Sâmbăta. Picioare, abdomen
Bogdan - machomen.ro
Salut, Ar fi bine sa grupezi pieptul cu tricepsul si umerii cu bicepsul. Biceps si triceps sa faci doar o data pe saptamana, chiar daca esti deficitar si vrei sa cresti mai mult. Dupa ce faci ajustarile de care ti-am spus mai vedem cum stam pe partea de refacere intre antrenamente.
duendeverde
Mulțumesc. O sa probez

Pentru a putea posta un mesaj sau a răspunde unui comentariu trebuie să fii autentificat în cont. Creează-ți un cont gratuit.