Distracție în siguranță pe bicicletă

Distracție în siguranță pe bicicletă

A venit primăvara! Afară este o zi frumoasă, soarele strălucește, păsărelele ciripesc. Temperatura este numai bună pentru o plimbare. Și ce poate fi mai frumos decât să ieși la o tură, tu cu bicicleta ta, iar cel mic cu bicicleta lui de copii. Dar așteaptă! Înainte de a scoate biclele din uscător, învață-ți mai întâi micuțul regulile de siguranță pe bicicletă. Și asigură-te că le respectă.

De ce sunt importante regulile de siguranță pentru copilul tău?

Mersul pe bicicletă este foarte distractiv, dar câteodată, se pot întâmpla și accidente. Anual, peste 300.000 de copii ajung la urgență din cauza rănilor rezultate în urma plimbărilor cu bicicleta, numai în America. Cel puțin 10.000 dintre aceștia au nevoie de câteva zile de spitalizare. Câțiva, fără să te sperii, chiar ajung să moară din cauza loviturilor, în special în urma celor craniene.

Căștile de protecție

Mare parte a accidentelor cu urmări grave, au loc din cauza loviturilor la cap, ce pot duce la leziuni cerebrale traumatice. De aceea este foarte important să te asiguri că micuțul tău poartă casca de protecție. De fiecare dată când se urcă pe bicicleta de copii! Acum, și dacă poartă casca, nu înseamnă că poți să îl lași să facă tot ce vrea. În continuare trebuie să ai grijă să nu facă lucruri nesăbuite. Dar îi va oferi o apărare suplimentară la față și cap în cazul unei căzături.

Verifică-i bicicleta înainte de a ieși la plimbare

Asigură-te că șaua și ghidonul sunt bine fixate. Pentru a regla înălțimea scaunului, trebuie să ținem cont de următorul aspect: în momentul pedalării, picioarele copilului trebuie să rămână puțin flexate, atunci când sunt extinse la maxim. Verifică să fie lanțul uns, iar roțile bine unflate. Testează frânele și fii sigur că funcționează bine, înainte de a ieși la plimbare.

Asigură-te că vede și că este văzut

Indiferent de momentul în care alegeți să ieșiți la pedalat, fie că este lumină, răsărit, apus, noapte sau ceață, fii sigur că cel mic vede bine în față și că este văzut de ceilalți participanți la trafic. Astfel, cumpără-i un far, pe care să îl poată folosi seara și noaptea. Fixează-i ochi de pisică pe roți și pe apărătoarea din spate. Chiar și pe timpul zilei, este indicat să poarte, dacă nu o vestă reflectorizantă, măcar culori stridente, care să fie ușor de zărit.

Mare parte a accidentelor în care sunt implicați bicicliști, au loc din cauza comportamentului neadecvat al cicliștilor, indiferent de vârsta acestora. Pentru a sta fără grijă atunci când cel mic iese să se plimbe cu biciclete de copii, fii sigur că înțelege importanța regulilor de siguranță.