Este o masă de biliard o idee bună?

Este o masă de biliard o idee bună?

De când te știi ai fost un pasionat al biliardului. Încă de mic, cu toate că nici nu ajungeai la nivelul mesei, pentru a putea lovi cum trebuie, oriunde mergeai cu ai tăi în vacanță, primul lucru la care te uitai era să vezi dacă au o masă de biliard. Toată ziulica ți-o petreceai acolo. Parinții erau foarte fericiți, pentru că în sfârșit erau singuri și știau exact unde te afli și ce faci.

Timpul a trecut și, odată cu tine, a crescut și pasiunea ta pentru acest sport. Desigur că, jucând ori de câte ori ai avut ocazia, ai ajuns să stăpânești foarte bine loviturile și să câștigi mare parte a partidelor jucate. Ai luat și câteva medalii, ai obținut și ceva premii și sponsorizări. Și uite cum, adult fiind, te afli în fața unei dileme: achiziționarea unei mese biliard pe care să o ții la tine în casă. Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont înainte acest pas:

Spațiul ocupat de către masa de biliard

Primul lucru la care trebuie să te gândești este spațiul ocupat de masă. Până să te uiți la calitatea mantelor, tipul de pluș folosit sau de lemn din care aceasta este alcătuită, trebuie să te gândești unde va veni dacă ai loc suficient. Ține cont că în jurul mesei îți trebuie măcar doi metri distanță în toate sensurile, pentru a putea executa corect loviturile.

Partea financiară

Înainte de a începe să cauți mese de biliard din lemn de mahon, hotărăște-te cam care ar fi bugetul tău pe care îl poți investi în așa ceva. Pe internet vei găsi mii e modele de mese, care costă de la câteva sute până la câteva zeci de mii de lei. Orientează-te după cele mai performate din clasa ta de buget și nu ținti către cele de care nu te poți apropia.

Transportul și căratul până sus

Ai mare grijă ca firma de la care cumperi să îți asigure transportul. Ținând cont că mesele de biliard în general cântăresc în jur de 40 de kg, cele pliabile, și pot ajunge și la 2-300 kg, transportul se poate dovedi a fi destul de scump, indiferent la cine te decizi să apelezi. Totodată, odată ajunsă în fața blocului, fii sigur că ai cu cine o căra sus. Va trebui să cumperi un bax de bere și să cinstești toată gașca de băieți pentru a te ajuta să duci masa de biliard de la parter până la etajul 8, pentru că, cel puțin placa, sigur nu va încăpea în lift.

Investiția într-o masă de biliard este una destul de importantă, iar aceasta ar trebui să țină mii de partide de-a lungul anilor de utilizare. Așadar, urmează sfaturile de mai sus, pentru a alege cel mai potrivit model pentru tine.