Eşti gata pentru o tricicletă?

Eşti gata pentru o tricicletă?

Pe măsură ce copilul tău trece de faza de bebeluş, vei vrea să îi insuflii pasiunea ta pentru ciclism. Ce poate fi mai frumos decât un copil care dezvoltă aceleaşi pasiuni ca şi tine. Parcă te şi poţi vedea peste câţiva ani, pedalând împreună spre munte. Dar până acolo, trebuie să începi de undeva. Cele mai bune variante de la care poţi pleca sunt triciclete copii.

Prima tricicletă poţi să i-o cumperi copilului tău încă dinainte ca acesta să înveţe să meargă. Pentru început, îi poţi lua una mică, pe care să o poţi dirija şi tu. Cu ajutorul ei, va învăţa să pedaleze şi să schimbe direcţiile.  Pe măsură ce creşte, va dori, desigur o nouă tricicletă, una doar a lui, pe care să nu o mai poţi controla şi tu. Din momentul acela, copilul se va expune unor anumite riscuri. În continuare, îţi voi prezenta nişte sugestii care te vor ajuta să reduci aceste pericole:

  • Nu cumpăra o tricicletă pentru copii pe care să nu o poţi controla şi tu până când puştiul nu este în stare să o stăpânească. Din punct de federe fizic, asta înseamnă, pentru majoritatea copiilor, vârsta de trei ani.
  • Fii sigur că tricicleta pe care o achiziţionezi este solidă şi că este pe măsura copilului tău (că ajunge să pedaleze atunci când stă confortabil în scaun).
  • Trebuie să fii conştient că mici accidente, indiferent cât de atent ai fi, se vor întâmpla. Astfel, fă-i rost copilului de o cască pe măsura lui şi învată-l să o folosească de fiecare dată când iese să pedaleze. Este bine să se simtă confortabil şi să se obişnuiască de mic cu casca.
  • Cumpără o tricicletă de copii care să aibă garda mică la sol şi, de preferat, cu roţi mari. Aceste modele sunt mai sigure, deoarece au centrul de greutate mai jos şi au şanse mai mici să se răstoarne.
  • Nu îşi lăsa copilul să iasă la pedalare în zone periculoase, cum ar fi în preajma maşinilor, a drumurilor publice sau a piscinelor. Învaţă-l că e bine să se plimbe doar în spaţii special amenajate, în parcuri sau pe benzile de biciclişti.

În general, copiii de până în 7 ani nu au echilibrul şi coordonarea musculară necesară pentru a merge pe o bicicletă cu două roţi. Majoritatea pot începe să înveţe să meargă pe bicicletă, cu roţi ajutătoare, în jurul vârstei de 6 ani. Până atunci, alege cu încredere tricicletele de copii.