Flotări diamant pentru tricepși de invidiat

Flotări diamant pentru tricepși de invidiat

Flotările sunt unele din cele mai bune exerciții cu ajutorul cărora poți antrena cele mai importante grupe musculare din partea superioară a corpului. Mai mult, dacă dorești ca la fiecare antrenament să lucrezi mușchi diferiți, poți face asta doar prin simpla schimbare a poziției mâinilor. Atunci când vine vorba de antrenarea mușchilor triceps, poți adapta flotările obișnuite cu unele care să lucreze cât mai mult zona respectivă. Flotările diamant, cunoscute și sub numele de Flotări cu mâinile apropiate, sunt cea mai bună alegere dacă îți dorești construirea unor tricepși de invidiat. Acest tip de flotări activează mușchiul serratus anterior, trapezul superior, dar și mușchii pectorali, alături de anumiți mușchi din zona umerilor, în plan secundar. Cu toate acestea, grupa principală de mușchi lucrată de acest exercițiu este reprezentată de tricepși (triceps brachii).

Impactul Flotărilor diamant asupra mușchilor

Triceps

Așa cum spuneam și la început, tricepșii sunt cel mai mult implicați în mișcarea din timpul flotării, în special capătul lung al acestora (unul din cei trei mușchi care compun tricepșii). Acest fascicul este implicat atât în mișcarea de coborâre din timpul flotării, cât și în cea de ridicare, în timp ce capetele median și lateral contribuie în plan secundar la extensia cotului și implicit la ridicarea corpului de la podea în timpul fiecărei repetări. Așadar, pentru tricepși de invidiat, poți opta să introduci acest tip de flotare în antrenamentele tale, alături de alte exerciții destinate acestei grupe musculare, fie ele cu greutăți pentru fitness sau cu propria greutate corporală. Cu siguranță rezultatele nu vor întârzia să apară.

Umeri

Fibrele anterioare din mușchiul deltoid, care încep din partea laterală a claviculei și se întind spre gât, pectorali și partea superioară a brațelor, se activează în timpul fiecărei mișcări de ridicare a corpului de la podea. De asemenea, vizat de mișcare este și mușchiul subscapular. Acesta este un mușchi triunghiular așezat în fosa subscapulară a omoplatului, între omoplat și peretele posterior al cutiei toracice (aproape de coaste). Dacă ne gândim la felul în care executăm o flotare diamant și suntem atenți la corpul nostru, ne dăm seama cum anume este implicat acest mușchi în mișcare, la fiecare coborâre și ridicare a corpului, la fiecare flexie și extensie a brațelor.

Piept

Mușchii pectorali sunt cei mai mari mușchi din partea superioară a corpului, iar dezvoltarea lor reprezintă o dorință majoră pentru cei mai mulți bărbați, în special practicanți de fitness, culturism sau alte sporturi. Deși în timpul flotărilor diamant se activează toate fibrele musculare din această zonă, cele mai vizate sunt totuși cele aflate mai aproape de stern, deoarece contribuie, alături de mușchii umerilor, la ridicarea corpului de la sol.

Abdomen

Din păcate, nu multe persoane știu de efectul uimitor al flotărilor asupra mușchilor abdominali. Chiar dacă nu au rolul principal în mișcare, aceștia sunt activați suficient încât să se obțină rezultatele dorite de pe urma acestui tip de exercițiu.

Trapez

Muşchiul trapez permite ridicarea, rotirea şi mişcarea umărului, precum şi rotirea capului spre spate. În timpul unei flotări cu mâinile apropiate, zona cea mai activă este reprezentată de partea superioară a trapezului, care începe de la baza craniului și se termină la a șaptea vertebră a coloanei cervicale (gât). Acestea fiind spuse, dacă îți dorești tricepși de invidiat nu ezita să introduci în antrenamentele tale și flotările diamant (cu mâinile apropiate). În schimb, dacă vrei să te concentrezi mai mult pe mușchii pieptului, poți executa varianta clasică a flotărilor, cea cu mâinile depărtate (la o distanță egală cu lățimea umerilor).

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Response.php line 1161: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

  1. in Response.php line 1161
  2. at HandleExceptions->handleError('8', 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/machomen/public_html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', '1161', array('targetLevel' => '0', 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '1', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '16384', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '2', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '32768', 'buffer_used' => '25725')), 'level' => '0', 'flags' => '96', 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0')))
  3. at ob_end_flush() in Response.php line 1161
  4. at Response::closeOutputBuffers('0', true) in Response.php line 379
  5. at Response->send() in index.php line 56