Încă ai pieptul plat?
Exercițiul Împins la piept poate fi cheia către obținerea unor pectorali bine dezvoltați și conturați, însă nu mulți realizează că executarea lui nu este atât de simplă pe cât pare. Află din acest articol care ar putea fi cele mai frecvente greșeli pe care le faci și cum să execuți Împins la piept pentru a obține cele mai bune rezultate în sala de fitness. Pentru a activa fibrele musculare din această zonă, trebuie să fii atent atât la modul în care execuți mișcarea în sine, dar și la poziția corpului și tehnica folosită. Iată, așadar, care sunt cele mai frecvente greșeli din timpul acestui exercițiu și cum îți afectează acestea dezvoltarea mușchilor pectorali:
1. Te concentrezi prea mult pe greutate
Prea mulți bărbați din cei care au ales drumul unei vieți mai active și sănătoase se focusează prea mult pe numărul de kilograme pe care le ridică în sala de fitness, indiferent că vorbim de Împins la piept sau oricare alt exercițiu de forță. Dacă nu cumva ești powerlifter, atunci cel mai bine ar fi să te orientezi mai degrabă spre seturi de 7-12 repetări (care dau rezultate mult mai bune în creșterea musculară), decât pe o singură repetare cu o greutate cât mai mare.
2. Nu ții tălpile pe sol
Din diverse motive, anumiți culturiști consideră că dacă își țin picioarele ridicate în timp ce execută Împins la piept, vor obține o creștere musculară mai mare decât dacă ar ține picioarele pe podea. Chiar dacă această tehnică poate avea rostul ei, mai ales când vorbim de sportivi cu experiență, pentru a construi pectorali bine conturați cel mai bine ar fi să rămâi la tehnica tradițională.
3. Nu stai cu trunchiul pe bancă
Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont când faci Împins la piept este să ții trunchiul pe bancă pe toată durata exercițiului. Pentru a forța mușchii pieptului să susțină toată mișcarea, ține spatele (zona de mijloc) arcuit și umerii cât mai apropiați, lipiți de bancă.
4. Folosești o priză nepotrivită
Pentru o antrenare cât mai eficientă a mușchilor pectorali în mișcare cel mai bine este să ții mâinile pe bară la o distanță egală cu lățimea umerilor sau chiar un pic mai depărtate.
5. Împingi bara cu pieptul
Așa cum spuneam și la început, pentru a crește masa musculară din zona pieptului nu este nevoie să ridici greutăți impresionante. Tocmai de aceea, dacă obișnuiești să sprijini bara pe piept și să te ajuți de asta pentru a împinge greutatea dorită, cel mai bine ar fi să renunți. În afară de faptul că nu te folosești de forța musculară pentru a executa această mișcare și îți sabotezi singur rezultatele, există și riscul să te accidentezi destul de grav.
6. Pierzi ritmul
Dacă vrei să stimulezi cel mai bine fibrele musculare din zona pieptului este recomandat ca atunci când faci Împins la piept să cobori bara la fiecare 3-4 secunde, să menții poziția de jos timp de o secundă și apoi să împingi rapid bara în poziția de sus. Repetă de câte ori este nevoie, fără grabă și fără să îți ieși din ritm.
7. Nu execuți mișcarea completă
Aproape la fel de greșit ca și balansarea barei pe piept este și executarea unor jumătăți de repetare la Împins la piept. Dacă vrei cu adevărat pectorali bine dezvoltați și conturați, coboară bara cât de mult poți, în așa fel încât să simți tensiune în zona pe care o lucrezi (fie atingi ușor bara de piept, fie ajungi foarte aproape de piept), contractă bine mușchii și împinge rapid bara în sus. Rămâi concentrat și continuă până îți atingi obiectivele!
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
10 minute de antrenament intens pentru abdomen
Antrenamentul german pentru volum (metoda celor 10 seturi)
Tehnica HIT - High Intensity Training Routine