Informații utile despre biciclete eliptice

Informații utile despre biciclete eliptice

Bicicletele eliptice reprezintă, în ziua de azi, dispozitive foarte la modă pentru toți cei care vor să facă mișcare, fie că merg la sală sau le folosesc acasă. Se găsesc în număr mare în toate sălile de sport, dar și în casele oamenilor.

Scurt istoric

Creat în anul 1995, bicicletele eliptice au fost un succes instant, datorită impactului benefic pe care l-au avut asupra sistemului cardiovascular. În același timp, funcționau la fel de bine și pentru începători și pentru atleți profesionști. Primele modele aveau mânerele fixe, imobile, care te ajutau să te echilibrezi atunci când antrenai zona de jos a corpului. Ulterior, s-a observat beneficiul antrenării în același timp și a brațelor. Astfel, s-au montat mânerele mobile.

Modelele din prezent vin cu mânere cu mișcări complexe, care, împreună cu pedalele, te ajută să îți lucrezi brațele, spatele, picioarele, trunchiul și alte zone ale corpului. Totodată, au montate pe ele ecrane LCD pentru a trece mai repede timpul în timpul exercițiului. Rezultatul? Un antrenament foarte complex, care te ajută să arzi un număr foarte mare de calorii.

Beneficiile bicicletelor eliptice

  • Bicicletele eliptice sunt foarte utile. Pot fi folosite de persoane de toate vârstele, sunt ideale pentru slăbit, dar și pentru tonifierea corpului. Prin programe diferite, poți simula urcatul pe scări, mersul sau alergatul și datorită mânerelor, poți lucra toate grupele musculare. În funcție de intensitate, le poți utiliza pentru forță sau cardio.
  • Față de bicicletele de stradă, exercițiile pe biciclete eliptice nu pun presiune la fel de mare asupra tendoanelor și a articulațiilor și sunt chiar indicate persoanelor care au suferit accidentări și necesită fizio-terapie.
  • Studii recente au arătat că, din punctul de vedere al antrenamentelor cardiovasculare, bicicletele eliptice sunt asemănătoare cu banda de alergat. Numărul de calorii arse este asemănător. În același timp, mușchii picioarelor sunt antrenați aproape la fel de bine. Dar diferența este făcută, ca și în cazul bicicletelor de stradă, de presiunea pe ligamente. Este net inferioară în cazul elipticelor.
  • Exercițiile pe bicicletă eliptică te fac să simți că absolut toți mușchii din corp sunt antrenați bine într-un timp foarte scurt.
  • Chiar dacă bicicletele eliptice nu sunt bune pentru creșterea masei musculare, sunt excelent de folosit pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sau pentru cele care vor să aibe o structură a mușchilor bine definită.