Interval training pe biciclete de fitness

Interval training pe biciclete de fitness

Intervale. Simpla rostire a cuvântului face ca până și cel mai experimentat ciclist să scoată gemete de durere. Dar aceste antrenamente scurte, duc la o ardere incredibilă a caloriilor și cresc anduranța și forța. Și funcționează foarte repede. Astfel, dacă vrei să îți modelezi într-un timp scurt corpul de vară, te sfătuiesc să folosești astfel de seturi. În continuare, îți voi prezenta cinci tipuri de exerciții pe care le poți face pe una dintre multele biciclete de fitness disponibile în sălile de fitness.

40 de secunde forță, cu 20 recuperare

Crește-ți forța și obișnuiește-ți organismul să se recupereze repede folosind acest tip de antrenament. Într-o treaptă de viteză medie sau mare, trage tare pentru 40 de secunde, recuperează-ți energia pedalând ușor pentru 20. Repetă de 10 ori. Acesta va reprezenta un set. Poți face până la 4 seturi, odihnindu-te 5 minute între seturi.

10 secunde forță, cu 20 recuperare

Acest stil de antrenament îți va îmbunătăți eficiența de pedalare. Pedalează pentru 10 secunde pe bicicleta de fitness cât de repede poți, la o treaptă de viteză la care poți atinge între 90 și 110 rpm, cu efort. Apoi pedalează încet timp de 20 de secunde. Repetă pentru 10-15 minute, odihnește-te 5. Acesta reprezintă un set. Fă 3 sau 4 seturi.

Urcare din stând în picioare, urmat de stând în șa

Pe o înclinație moderată, stai în picioare pe bicicleta de fitness și pedalează cât de repede poți pentru 30 de secunde, apoi revino la o viteză de croazieră. Repetă, dar de data asta stând pe șa. Alternează între stat în picioare și stând pentru 6 urcări. Recuperează-te pentru 10 minute. Repetă setul. Acest tip de antrenament te va ajuta să urci pantele mai bine și mai în forță.

Intervalele Tabata

Aceste intervale au fost dezvoltate de omul de știință în domeniul exercițiilor fizice, japonezul Izumi Tabata. Antrenamentele îți obișnuiesc organismul să folosească mai mulți mușchi și îți crește intensitatea pe care aceștia o pot susține într-un interval de 60 de minute. Această perioadă de timp corespunde pragului lactic. Sprintează cât de tare poți pentru 20 de secunde, apoi mergi la viteza de plimbare pentru 10. Repetă de 6 sau 8 ori. Fă pauză 5 minute. Repetă setul.

Două minute forță, două recuperare

Antrenamentele acestea te vor ajuta să îți crești rezistența la efort susținut. Pedalează cât de tare poți pentru două sau trei minute (la sfârșit ar trebui să gâfâi tare). Apoi recuperează-te la un ritm lent, pentru două minute. Fă trei seturi.

Folosind variantele de exerciții prezentate mai sus, pe lângă faptul că vei da jos kilogramele în plus, îți vei crește și forța, anduranța și stilul de pedalare. Așadar, mergi la sală și înceacă-le. Nu vei fi dezamăgit.