Învață-l pe cel mic să meargă pe role de copii

Învață-l pe cel mic să meargă pe role de copii

A venit în sfârșit primăvara si vremea bună. După atâta frig și ploaie, respectiv zăpadă, în unele zone ale frumoasei noastre țări, care ne-a surprins pe toți cu vremea ei foarte schimbătoare, este momentul sporturilor în aer liber.

De câteva luni, cel mic te tot bătea la cap că vrea să se dea pe role. Așadar, a venit momentul să îl înveți cum să alunece pe roți, fără să cadă. Ușor de zis, greu de făcut, în special când nici tu nu ai știut vreodată cum să patinezi. Care ar fi cea mai bună strategie pe care o poți folosi pentru educarea celui mic? Uite în continuare niște ponturi care, cu siguranță, te vor ajuta:

  • Alege niște role copii care să fie pe mărimea piciorului celui mic. Știu că ar fi mai practic să îi cumperi o pereche puțin mai mare, pe care să o poată folosi mai mulți ani, ținând cont că este în creștere. Dar dacă piciorul se va mișca în interiorul boot-ului, piticul va avea probleme să se echilibreze și îi va fi greu să își mențină traiectoria dreaptă.
  • Cumpără-i echipament de protecție: o cască, pălmare și genunchere sunt suficiente pentru început.
  • Nu-l grăbi. Unii prichindei pot merge pe role de copii de îndată ce sunt suficient de mari încât să le încapă piciorușele în ele, în vreme ce alții învață abia în jurul vârstei de 7 ani. Dă-ți seama, înainte de toate, dacă este pregătit pentru așa ceva.
  • Alege un loc cu asfalt drept, fără gropi și fără trafic, unde să țineți primele “ședințe de antrenament”.
  • Obișnuiește-l cu ideea că va cădea și că este ok. Că nu i se întâmplă nimic rău atâta timp cât poartă echipamentul de protecție și că tot ce trebuie să facă este să se ridice și să o ia de la capăt.
  • Ține-l de mânuțe la început, apoi, cu grijă, dă-i drumul. Inițial unei mâini, apoi și celeilalte. Crește treptat perioadele de timp în care rulează singur, până când vei vedea că nu mai are deloc nevoie de suportul tău.
  • L-ar ajuta foarte mult dacă înveți și tu să patinezi, în același timp cu el. Astfel, vei putea în primul rând să testezi, pe propria persoană, ce ajustări trebuie să facă la poziția în care stă și va fi și foarte comic pentru cel mic să te vadă căzând.

Cel mai important sfat pe care ți-l pot da este “nu uita să zâmbești”. Ține minte, îl înveți pe cel mic să se dea pe role de copii pentru a se distra. Sigur, poate dintr-o simplă pasiune va deveni cariera lui. Sau poate va cădea de două ori mai tare și va hotărî că nu îi mai place. Chiar nu contează. Bucură-te de momentul acesta, pentru că, în final, rămâi cu amintirile. Și ce poate fi mai frumos decât fericirea celui mic atunci când va reuși, pentru prima dată, să dea o tură de parc fără să cadă nici măcar o dată?!