Învață să patinezi cu ajutorul rolelor

Învață să patinezi cu ajutorul rolelor

Odată cu trecerea verii, te gândești să îi faci o surpriză prietenei tale, cu ocazia Crăciunului. Ai de gând ca în Ajun, să o iei frumos de mânuță și să o duci să petreceți seara în care vine Moșul pe un patinoar. Tot planul sună perfect, cu o singură excepție – tu nu știi să patinezi.

De doi ani de când vă cunoașteți, a tot tras de tine săraca fată să mergeți la un patinoar. Și tot de atunci o refuzi. Doar că de data asta i-ai promis că vei împodobi și bradul, cu toate că nu ai mai făcut asta de mai bine de zece ani, ea fiind un mare fan al Crăciunului. Iar cum altă idee de cadou nu ai, să înveți să patinezi sună excelent. Dar cum să începi? În special că în orașul tău nu există patinoare închise, ci doar cele din timpul iernii, din parcuri.

Role de începători. Soluția ideală

Nu mă refer la acele role copii cu două roți în spate, pe care cei mici învață să meargă. Ci la variantele de adulți cu roți ceva mai groase și mai late, pe care este relativ ușor să îți ții echilibrul.

Pe lângă ele, vei mai avea nevoie și de un echipament de protecție, pentru a nu te accidenta atunci când vei cădea, și crede-mă că lucru acesta cu siguranță se va întâmpla, și de un set de tampoane de frână, în caz că acestea nu sunt montate direct, așa cum este cazul la modelele de role copii.

Dacă nu știi de unde să începi cu învățatul, află că există chiar și cursuri organizate, special dedicate adulților ce doresc să descopere acest nou sport. Așadar, nu va trebui să te simți rușinat atunci când te împiedici, singur în parc, ci o vei face alături de mulți alți oameni, de aceeași vârstă cu tine, cu care poți râde și la care poți observa ce greșeli fac, pentru a le evita tu.

În concluzie, chiar dacă atunci când erai mic nu ai mers pe role copii sau pe patine și nu știi cum să îți ții echilibrul, nu este timpul pierdut. Pentru a învăța să patinezi nu este nevoie să aștepți iarna. O poți face fie la un curs specializat, dedicat adulților, fie în parc, cu o pereche de role pentru începători, echipament de protecție și multă încredere în tine. Cu siguranță, uimirea de pe fața prietenei tale când își va vedea cadoul, va merita fiecare căzătură pe ca o vei lua.