Mic ghid de achiziție pentru biciclete de oraș

Mic ghid de achiziție pentru biciclete de oraș

Încă de când te-ai angajat, faci naveta către muncă pe bicicletă. Aveai acasă un mountain bike și, cum ești un fan al sportului în general și al ciclismului pe trasee montane, în special, te-ai decis să folosești mtb-ul ca mijloc de transport spre și de la servici.

La început toate mergeau cum trebuie, însă cu timpul ai observat că nu ai ales chiar cel mai eficient mod în care să circuli. Bicicleta se dovedește a fi una greoaie, care nu este exact adaptată rulării pe asfalt și cu care te cam chinui atunci când trebuie să te strecori prin traficul de pe marile bulevarde.

Ai observat că tot mai mulți colegi de-ai tăi folosesc biciclete de oraș în același scop în care utilizezi și tu mountain bike-ul și într-o zi te-ai decis să faci schimb cu unul dintre ei, pentru a vedea cum este să pedalezi pe așa ceva. Diferența a fost enormă. A doua zi, aproape că nu îți mai venea să i-o dai înapoi.

Iată-te acum decis să îți achiziționezi și tu unul dintre modelele de biciclete de oras existente pe net, dar problema este că nu știi prea multe despre ele.

Ei bine, îți vom veni noi în ajutor cu niște detalii, care îți vor fi benefice în a face alegerea corectă. Așadar, bicicletele urbane ideale, trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • deoarece mare parte a deplasărilor se vor face prin oraș, care de cele mai multe ori, la noi în țară, nu au doar drumuri drepte ci mai dai și de o groapă și, în special, de borburi, modelele de biciclete de oraș trebuie să fie rezistente;
  • să fie cât mai ușoare posibile, în special dacă stai într-un bloc ce nu este dotat cu un lift, ar fi bine să optezi pentru variante de biciclete de oraș cu cât mai puține kilograme, care să nu te cocoșeze atunci când le iei în spinare;
  • sa fie manevrabile, pentru că toată ideea de a le folosi pentru navetă se bazează pe faptul că vei ajunge mai repede la birou, ocolind mașini și evitând traficul;
  • să fie comode, pentru că vei petrece multe zeci de minute pedalând în șaua unei biciclete de oraș între destinații și nu vrei să ajungi acolo și să nu te poți așeza pe un scaun din cauză că te dor mușchii dorsali;
  • și nu în ultimul rând să aibă frâne bune și eficiente, pentru a le putea folosi fără grijă că dacă îți sare ceva în față, faci accident.