Modelele de biciclete de oraș sunt perfecte pentru navetă

Modelele de biciclete de oraș sunt perfecte pentru navetă

În ultimele luni te interesezi din ce în ce mai mult despre cum să faci naveta către muncă pe o bicicletă. După câteva analize făcute la rece, ai ajuns la concluzia că vei avea mai multe beneficii, printre care:

  • Ți se va îmbunătăți sistemul cardiovascular și automat vei avea un tonus mai bun și mai multă energie;
  • Vei face economie de bani:
    • 1. Fie că nu va mai trebui să îți faci plinul de benzină o dată la săptămână, să plătești impozitul și locul de parcare pentru mașină sau să îi faci reviziile scumpe anuale;
    • 2. Fie că vei scăpa de costul abonamentelor lunare la RATB și la metrou.
  • Vei avea un stil de viață mult mai activ, care este dovedit că îmbunătățește sănătatea.

Dar spre ce bicicletă să te axezi? Ai intrat pe câteva ghiduri de achiziție, însă nu reușești să te decizi. Răspunsul este unul simplu: biciclete de oras.

Haide să vedem împreună de ce.

Ce sunt modelele de biciclete de oraș?

Acestea sunt de cele mai multe ori un hibrid între mtb-uri și cursiere. Mountain bike-urile sunt cele folosite pe off-road, cu cauciucuri groase, în vreme ce bicicletele de șosea sunt acele variante cu roți subțiri ce merg cu viteze foarte mari și care sunt folosite în Tour de France. Ei bine, modelele de biciclete de oraș se situează, mai mult sau mai puțin, la jumătate între aceste două modele.

Ele vor veni cu opțiunea de a rula foarte bine și relativ rapid pe asfalt, datorită roților mai înguste ca ale mtb-urilor, în vreme ce vei avea o poziție de pedalare ceva mai verticală, mai adaptată zonelor urbane, unde trebuie să vezi în prealabil traseul și să eviți eventualele obstacole. Totodată, dacă pe traseul tău dinspre muncă dorești să dai o tură de parc, pe aceste biciclete de oraș, o poți face fără probleme.

Cele mai multe modele vor veni cu portbagaj pe spate și coșuleț sau o variantă asemănătoare în partea din față, pentru a putea căra cumpărăturile dar și servieta când te întorci de la job. Totodată, vor avea protecție pentru lanț, ca să nu îți murdărești pantalonii și aripi de protecție împotriva noroiului fixate deasupra ambelor cauciucuri, ideale pentru a nu te stropi dacă vrei să te plimbi pe vreme ploioasă.

Așadar, în caz că nu știai ce să alegi pentru a merge zilnic la muncă, modelele de biciclete de oraș sunt soluția ideală.