Momentul care ți-a schimbat stilul de viață

Momentul care ți-a schimbat stilul de viață

Acum vreo doi ani, ai trăit un moment care ți-a schimbat total stilul de viață, timpul liber etc. Mai auzisei prieteni care avuseseră astfel de întâmplări și, desigur citisei foarte multe despre asta. Ca să nu mai vorbim că în unul din cinci filme, personajul principal trece, inevitabil, printr-o întâmplare care îl face să vadă lumea altfel și să își modifice complet concepția despre viață.

Desigur, la tine nu a fost ceva atât de radical, însă ai făcut un pas important spre un mod de trai mai sănătos și mai activ. Așadar, după cum spuneam, toate astea s-au întâmplat în urmă cu doi ani. Te relaxai prin parcul Carol când, parcă din senin, a apărut de nicăieri un grup de 6 tineri, toți pe biciclete de copii. Nu știi dacă erau acolo atunci când ai ajuns sau dacă tu ai fost primul în dreptul scărilor, însă ții minte fericirea pe care ei o trăiau.

Trebuie spus că încă de mic ți-ai dorit o biclă. Îi tot băteai pe ai tăi la cap să îți cumpere una, însă ei nu aveau situația financiară pentru o astfel de achiziție. Într-o zi, tatăl tău a reușit să facă rost de o bicicletă de copii, însă era mult prea mică pentru tine. După câteva încercări eșuate de a merge pe ea, ți-ai dat seama că dimensiunea nu este una corespunzătoare. Deoarece erai foarte inteligent încă de mic, ai înțeles numaidecât că părinții nu își pot permite mai mult, așa că ai mințit că nu îți place să pedalezi.

Anii au trecut, ai făcut diverse sporturi, dar în continuare, din când în când, te visai pe o biclă, chiar dacă încă nu învățasei să îți ții echilibrul pe una. Până în acea zi, nici nu mai încercasei să te urci pe o șa. Bucuria pe care tinerii o emanau, te-a făcut să rămâi acolo, blocat, preț de mai bine de jumătate de oră. Pur și simplu ai rămas blocat și fermecat de râsul lor, de glumele și schemele pe care le făceau. Se tachinau, se întărâtau, zâmbind tot timpul. Când, într-un final, ți-ai revenit din visare, ai știut că ai un singur lucru de făcut în ziua aia. Uitasei și de muncă și de bani, de tot. Singura grijă era să te duci să îți iei o bicicletă.

Din momentul acela, toată lumea ta s-a schimbat. Chiar dacă la început a fost greu să te obișnuiești cum să îți ții echilibrul, cu timpul ai învățat. Și de atunci, nu pleci nicăieri fără bicla ta. Nici măcar când plouă afară. Parcă din contră, îți face plăcere să te murdărești de noroi din cap și până în picioare.

Gândind retrospectiv, nu ți-ai fi putut imagina vreodată că o gașcă de băieți pe biciclete de copii ți-ar putea influența atât de puternic viața.