Niciodată nu este prea târziu să faci mișcare

Niciodată nu este prea târziu să faci mișcare

Chiar dacă ai folosit multă vreme replica “Nu suport sala de forță” ca scuză, știi că de fapt nu mergeai pentru simplul fapt că îți era lene. Într-adevăr, nu erai fan al ideii de a sta împreună cu alți 20 de bărbați în același loc și să transpirați împreună. Dar cea mai mare problemă a ta era că efectiv nu voiai să faci mișcare. Pentru tine era suficient drumul până la facultate și înapoi sau până în centrul vechi unde beai o bere cu băieții. Iar până de curând nu ai avut nicio problemă cu asta. Erai cel mai invidiat bărbat din grup: mâncai oricât voiai, beai de stingeai și totuși nu se punea pic de grăsime pe tine.

Doar că anii au trecut, iar fantasticul tău metabolism a început să dea rateuri. Încet, încet, ai început să observi că iei în greutate. Nu mult, e drept, dar constant. Într-o zi ai văzut că ai pus mânere, în alta ai observat că ai făcut gușă și tot așa. Iar astăzi ai ajuns un grăsuț simpatic, ce își amintește cu jind cum putea să stea toată vara la bustul gol, fără să îi fie rușine de șunculițele care atârnă pe lângă el.

De mai multe ori ai vrut să începi să faci mișcare, dar nu ai știut de unde să pornești. Acum parcă nu îți mai pare așa urâtă ideea de sală de forță, dar îți este rușine să mergi acolo fără să cunoști cum se fac diversele exerciții, specifice fiecărei grupe musculare în parte.

Dar nu are de ce să îți fie jenă! Într-o sală de forță nu se face mișto de începători sau de persoanele supraponderale. Nu se râde pe seama greutății pe care o ridici sau pe care o ai tu sau dacă nu știi să folosești un aparat. Din contră, vei găsi oameni care te vor ajuta și care îți vor explica modalitatea prin care să execuți corect exercițiile. Într-adevăr, se fac glume despre grăsuți, dar doar pe seama acelora care dau vina pe glandă și care nu fac mișcare. Odată ajuns în sală, înseamnă că lupți pentru o viață sănătoasă, iar nimeni nu are motive să râdă. Vei vedea că sunt mulți începători, iar dacă te gândești puțin, e logic: oricine trebuie să înceapă de undeva!

Și încă ceva: gândește pozitiv. Poate că deja ai idei în genul “Dacă aveam 24 de ani era mai simplu să mă apuc să fac mișcare” sau „Dacă aș fi făcut sală în ultimii 10 ani, acum aș fi arătat ca Victor Slav”. Nu te ajută. Trăiești în prezent și trebuie să privești în prezent. Așa că ridică-te de pe canapea și fă astăzi ceva pentru a-ți schimba stilul de viață!