Niciodată nu este prea târziu să înveți să mergi pe bicicletă

Niciodată nu este prea târziu să înveți să mergi pe bicicletă

Nu oricine poate merge pe bicicletă sau nu au încredere în aptitudinile lor. Cum ciclismul devine alegerea numărul unu în ceea ce privește naveta către și de la muncă, este de înțeles de ce numărul adulților care vor să învețe să pedaleze este în creștere. Să îți dai seama de unde începi poate fi înspăimântător, pentru cei care nu s-au urcat vreodată pe o șa, dar și pentru cei care nu au mai făcut-o de când erau mici. Dacă te gândești, nu mai ești la vârsta la care să te urci pe o tricicletă de copii și să ieși în parc să înveți. Dar iată câteva modalități prin care poți să îți îmbunătățești stilul de pedalat și să îți crești încrederea în tine calitățile tale de ciclist.

Participă la un curs

Un loc bun de unde poți începe este un curs de pedalat. Folosește un motor de căutare și vei observa că sunt multe școli de ciclism care învață inclusiv adulții să meargă pe bicicletă. Unele dintre ele sunt chiar dedicate doar adulților, pentru ca aceștia să nu se simtă prost atunci când văd puști de cinci ani mergând pe triciclete copii, iar tu pe unele de adulți. Aceste te pot fie învăța de la zero cum să mergi pe o bicicletă sau îți pot împrospăta cunoștințele în pedalat, dacă ai știut cândva să mergi pe o șa.

Dă-i o tură până în parc

Gândește-te la toți copiii care au învățat să meargă pe o bicicletă. Cum făceau? Fie le luau părinții o tricicletă de copii, fie stătea tatăl în spate, ținând de șa, până când îl vedea pe cel mic că prinde încredere, apoi îi dădea drumul. Așa că fă una din ele. Roagă un prieten să te ajute. Sunt convins că vei găsi pe cineva dispus să te învețe.

Continuă să exersezi

Ca orice lucru de care vrei să te apuci, exersarea este totul. Dacă reușești într-un final să îți ții echilibrul în șa, fără să cazi, continuă să pedalezi. Nu vei ajunge nicăieri dacă nu continui. Sunt convins că la început îți va părea greu și poate deloc amuzant. Se poate să faci febră la unii mușchi pe care nici nu știai că îi ai. În mod sigur, la început, te va durea foarte tare atunci când vei vrea să stai jos, după o plimbărică cu bicileta. Dar totul va trece și vei vedea că vei începe să te distrezi de minune ori de câte ori vei ieși să dai o tură.