Niciodată nu este prea târziu să înveți să mergi pe role

Niciodată nu este prea târziu să înveți să mergi pe role

Zilele trecute, mergând prin parc ai observat o gașcă de tineri pe role copii care se distrau copios. Și de-odată ți-a venit ideea să te apuci și tu de sportul ăsta.

De patinat, a trebuit să înveți, pentru că prietena ta este cel mai mare fan al iernii. Este un fel de Elsa din Frozen. Cu cât este mai multă zăpadă afară și mai frig, cu atât este mai fericită și mai zgomotoasă. Și bineînțeles, e foarte pasionată de patinaj. Desigur că nu ai putut scăpa de ea până nu ai învățat să patinezi. Dacă la început cădeai de 20 de ori într-o oră, în prezent poți spune că ești un mic Evgeni Plushenko. Glumind, dar oricum, te ții bine pe lame.

După cum spuneam, văzând acei tineri pe role copii ai început să te întrebi de ce nu ai încercat niciodată să îți pui niște role în picioare pentru a te plimba pe ele? De ce ai avea nevoie pentru a începe?

Dacă la prima întrebare nu îți pot răspunde, la a doua este destul de simplu. Ai nevoie de o pereche rezistentă de role, echipament de protecție și puțin curaj.

Echipament de protecție

Acesta trebuie alcătuit din genunchere și pălmare. Acestea sunt destul de importante, pentru că, în eventualitatea în care te vei dezechilibra, te vor ajuta să nu te julești și îți vor proteja și hainele. Poți să îți cumperi și cotiere, dar atâta timp cât mergi cu atenție, nu prea vei avea nevoie de ele.

Cel mai important echipament de protecție pe care trebuie neapărat să îl ai, este casca. Ar fi bine ca niciodată să nu ieși la plimbare pe role, dacă nu ai casca pe cap. Chiar dacă te dai de ani de zile și nu ai mai căzut de când ai învățat, ia-ți casca de protecție cu tine.

Permite-ți să te faci de râs

Nu trebuie decât să ieși puțin din zona de confort. Obișnuiește-te cu ideea că vei cădea la început și că va râde lumea de tine. Vei râde chiar și tu de tine însuți, câteodată. Dar imaginează-ți cât de frumos va fi atunci când îți vei putea ține echilibrul cum trebuie și când vei coborî în viteză o pantă abruptă. Senzația respectivă nu poate fi înlocuită de nimic.

Așadar, ia-ți inima în dinți, fugi la magazinul cu articole sportive și distrează-te așa cum făceau tinerii respectivi pe ale lor role copii.