O zi amuzantă într-un club cu mese de tenis

O zi amuzantă într-un club cu mese de tenis

Prima experiență pe care ai avut într-un club cu mese de tenis a fost traumatizantă. Deși ești un tip căruia i-a plăcut foarte mult activitatea fizică și ai experimentat o mulțime de sporturi, tenisul de masă nu te-a atras. Cel puțin nu până de curând, când ai intrat într-o nouă gașcă de prieteni.

Băieții respectivi, niște tipi foarte sociabili și amuzanți, o dată la două sau trei săptămâni merg într-un pub care are la etaj câteva mese de tenis și se distrează copios. Cum tu nu joci, ai considerat că nu are sens să mergi cu ei. Problema este că de fiecare dată când vă vedeți după partidele de tenis, trebuie să auzi toate peripețiile pe care le fac și te cam deranjează că un ai luat și tu parte la distracție.

Într-o zi, te-ai decis că ți-a ajuns să le tot asculți poveștile și ai mers cu ei. Bineînțeles că încălzirea v-ați făcut-o cu câteva berici, că doar știi că nu poți să practici vreun sport fără puțin stretching înainte. Imediat cum ați terminat de băut berile, ați urcat la etaj, acolo unde se găseau mese de tenis.

Știind că nu te pricepi, prietenii s-au decis să îți facă un mic instructaj. Ți-au arătat cum să ții paleta, cum să lovești cu forehand, cum să întorci mâna pentru backhand. Totul se întâmpla, desigur, pe loc, fără să te miști și fără să vină vreo minge către tine. Și bineînțeles că îți părea cât se poate de simplu.

După trei minute de mișcări de încălzire în jurul mesei de tenis, v-ați decis să jucați. Ți-ai găsit ca adversar un jucător decent, care ți-a dat numai mingi bune, săltate, pe care ai reușit să le lovești destul de bine. După alte zece minute, ați făcut două echipe și ați început meciul.

De data asta, însă, lucrurile s-au schimbat drastic. Mingile treceau pe lângă tine ca muștele, nu reușeai nici să le vezi, cu atât mai puțin să le lovești cu paleta. Într-un final, ți se pare ție că vine mingea în direcția ta. Ridici mâna, dar deodată ai simțit ceva moale cum se lovește de dosul palmei tale. Era fața coechipierului tău.

După câteva râsete și poante, meciu a continuat. Dar nu mult. A mai fost nevoie de câteva schimburi până să ajungă iarăși mingea la tine, iar când ai lovit-o, ai vrut să o faci atât de tare, încât să nu o poată returna nimeni. Ai reușit asta, pentru că nimeni nu avea cum să ajungă la mingea respectivă, pentru că s-a dus la 20 de metri distanță față de toate mesele de tenis din zonă, iar paleta ți-a sărit din mână și a aterizat pe partea adversarilor.

Așa s-a încheiat fabuloasa ta carieră de jucător de tenis de masă. Din ziua respectivă ai preferat să ieși cu ei și să stai să bei bere, nu să joci ceva.