Pastile de slăbit - bune sau rele?

Pastile de slăbit - bune sau rele?

A slăbi este un angajament pe care ți-l iei să-l respecți pentru toată viața. Nu poți să tot treci de la o dietă la alta, să pierzi în greutate, ca mai apoi să revii la obiceiurile proaste care te vor readuce la același număr de kilograme pe care le aveai și înainte de a te hotărî să scapi de ele. Nu așa se procedează dacă vrei să ai rezultate bune! Este nevoie de disciplină și de respectarea unor reguli, a unor pași. Din păcate, nu toată lumea înțelege asta. Și sunt persoane care încă mai caută o soluție magică. Ele cred că aceasta îi va ajuta să aibă silueta pe care și-o doresc peste noapte. Spre dezamăgirea lor, le voi spune că nu prea există așa ceva. Iar dacă altcineva dorește să mă contrazică și să susțină opusul, îl poftesc să-mi aducă și o dovadă în acest sens! Poate că nu ne putem baza pe magie, dar cu siguranță avem la îndemână diverse ajutoare pe care le putem utiliza pentru a slăbi mai rapid. Unele dintre ele sunt pastilele de slăbit, la care voi face referire imediat. Acestea se pot găsi în farmacii, în magazinele care vând produse naturiste și chiar pe internet. Dar întrebarea care se pune este următoarea: sunt ele bune sau rele? Merită să dai banii pe ele, sau nu sunt decât niște produse menite să-ți golească buzunarele și atât?

Cum funcționează aceste pastile de slabit?

O pastilă de acest fel acționează într-unul din cele 3 moduri pe care le voi enumera în continuare: unele sunt concepute să reducă pofta de mâncare, determinându-te să mănânci mai puțin, altele cresc senzația de sațietate, iar o parte dintre ele inhibă absorbția grăsimilor.

Cine ar trebui să ia pastile de slabit?

În general, sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de obezitate. În cazul lor, grăsimea în exces reprezintă un pericol pentru sănătate. Tocmai de aceea, trebuie să folosească și pastilele de slăbit, pentru a putea scăpa de kilogramele în plus. Evident, acestea nu sunt singurul remediu magic, fiind nevoie ca o persoană obeză să înceapă să facă și mișcare, să-și schimbe dieta, cât și comportamentul în ceea ce privește stilul de viață pe care îl duce. Deci, din câte se poate observa, o pastilă de slăbit trebuie să conlucreze cu alte metode de reducere a greutății. Numai în acest fel rezultatele obținute vor fi cele așteptate. În afară de persoanele cu probleme de greutate, pastilele de slăbit se iau și de către acei indivizi (femei și bărbați) care, deși nu se află în aceeași situație cu persoanele obeze, doresc să slăbească și ele pentru a arăta precum actorii sau actrițele de la Hollywood. Și, atât timp cât va exista Hollywood-ul, cererea pentru pastilele de slăbit va dăinui și ea.

Pot fi periculoase?

Ține cont că, în cele din urmă, o pastilă de slăbit este un medicament ca oricare altul. De aceea, trebuie să fii atent la ingredientele pe care le conține și pe care ți le vei administra. Dacă te- ai hotărât să iei pastile de slabit, întreabă întâi doctorul de familie! Nu te apuca să înghiți tuburi întregi după ureche! Doctorul de familie (sau un nutriționist) îți poate face un plan mai detaliat de slăbit și îți va spune exact ce greutate ai, ce regim alimentar trebuie să urmezi sau ce pastile să iei. De asemenea, el va fi și cel mai în măsură să te monitorizeze și să-ți urmărească progresul făcut. Când cumperi pastile de slabit, ai grijă de unde le iei, în special dacă le achiziționezi online. Nu de puține ori, s-a întâmplat ca unele persoane să cumpere pastile de la comercianți dubioși, care vindeau produsele din locații insalubre. În alte cazuri, așa zisele pastile nu erau de slăbit sau aveau efecte adverse urâte. Documentează-te foarte bine în legătură cu orice comerciant din mediul online înainte de a face o achiziție de la el! În afară de asta, citește cu atenție și lista de ingrediente pe care le conțin. Ephedra, spre exemplu, este o substanță periculoasă pentru sănătate, care poate cauza atacuri de cord sau accidente vasculare. Este un stimulent puternic, ce poate afecta sistemul nervos central și inima.

Dependența

Unele pastile de slabit conțin amfetamină și alți stimulenți care pot cauza simptome asemănătoare sevrajului dacă se sistează consumul lor. S-ar putea să devii dependent de ele și să nu mai poți renunța la a le lua. Pastilele pe bază de stimulenți pot cauza probleme la nivelul glandelor endocrine, care se repară numai după ani de tratamente.

Concluzia

1. Nu lua niciodată pastile de slabit fără să te fi consultat cu un medic înainte! 2. Dacă doctorul îți prescrie astfel de pastile, respectă întocmai modul lor de administrare. Nu lua mai multe decât ți s-a recomandat, în încercarea de a vedea rezultate rapide. 3. Pastilele de slăbit se folosesc alături de alte metode de pierdere a greutății, cum ar fi modificările de dietă sau exercițiile fizice, pentru a obține rezultatele dorite. 4. Fii atent la evoluția greutății tale pe toată perioada în care iei pastile de slabit. Notează progresul făcut și eventualele efecte secundare apărute, apoi raportează-le imediat medicului tău. 5. Pastilele se iau pentru maximum 6-8 săptămâni, asta în cazul în care doctorul nu ți-a recomandat altfel de tratament. Sunt produse menite a fi utilizate pentru o perioadă scurtă de timp, care pot avea efecte adverse dacă se consumă fără oprire. 6. Dacă nu slăbești deloc, deși iei pastile, oprește-te! Nu mai continua cu ele. Mergi la medic și spune-i ce se întâmplă, iar el îți va face recomandările și schimbările necesare pentru a scăpa de kilogramele în plus! 7. Nu uita că nu toate pastilele de slăbit sunt rele. Din contră, ele te pot ajuta să-ți îndeplinești scopul propus, așa că nu le trece cu vederea!