Review Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate

Review Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate

Procesare Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate

Acest produs este 100% izolat proteic din zer, însă este compus din 2 tipuri de izolate proteice din zer. Unul este obținut prin procedeul Ion Exchange (așa numitul acid treatment) și celălalt este obținut prin procedeul de microfiltrare. Faptul că izolatul obținut prin Ion Exchange este listat primul la rubrica ingredientelor înseamnă că deține cea mai mare pondere în produsul final, și asta nu mă încântă deloc. Procedeul Ion Exchange presupune folosirea unor chimicale (acid clorhidric, acid fosforic și hidroxid de sodiu) care denaturează cele mai importante fracții proteice. Într-adevăr, se obține o concentrație proteică mare, însă acele fracții proteice care se diminuează foarte mult sunt exact ceea ce face mușchiul să crească. Din acest punct de vedere un mare minus pentru acest produs, pentru că folosește cea mai ieftină și proastă modalitate de obținere a izolatului proteic din zer.

Avem însă și o parte care este produsă folosindu-se microfiltrarea, procedeu care folosește, sub presiune mare, membrane ceramice pentru a filtra impuritățile (carbohidrați, grăsimi, lactoză). Din păcate, acest procedeu este folosit pentru partea minoritară a produsului și nu va schimba prea mult calitatea produsului finit.

Producătorul Nature's Best este destul de zgârcit cu informațiile oferite, iar acest lucru nu este pe placul meu. Când văd un astfel de comportament tot timpul mă gândesc la un singur motiv pentru care s-ar ascunde informații: nu avantajează produsul. Nu vei vedea nici un produs care să folosească o tehnologie foarte bună și care să nu se laude cu acest fapt.

Informații nutriționale Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate

Conform datelor furnizate de producător, Isopure Whey Protein Isolate este în întregime izolat proteic din zer, fără a conține proteine mai slabe sau cu o viteză de asimilare lentă, ceea ce este un plus. O porție cântărește 29g, din care 26g sunt proteine, ceea ce înseamnă o concentrație proteică de 90%. Zero carbohidrați, zero grăsimi, 5mg de colesterol și doar 110 kcal sunt alte avantaje ale acestui izolat proteic.

Mă așteptam să găsesc niște amestecuri patentate adăugate, sau ceva cu care să iasă în evidență însă, din păcate, nu este cazul. Proteina este simplă, fără nimic adăugat și fără să impresioneze prin procedeul de fabricare.

Isopure Whey Protein Isolate este disponibil doar cu aromă neutra (unflavored) deci, dacă ești genul care vrea neapărat ca proteina sa aibă un gust bun, va trebui să cauți un alt produs. Conform BB.com, rating-ul mediu pentru gust este 6/10. Privește însă și partea bună a lucrurilor: dacă nu-ți pasă să adaugi câțiva carbohidrați, poți amesteca pudra cu un fruct, sau chiar cu o aromă artificială și te vei bucura de un gust bun. Pe de altă parte ... de ce să plătești mai mult pentru 0g carbohidrați/porție și să adaugi tu carbohidrați doar ca să fie mai gustoasă?

Review Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate

Nature's Best - Isopure Whey Protein Isolate Apreciez faptul că este 100% izolat proteic din zer, apreciez concentrația proteică de 90%, apreciez lipsa completă a carbohidraților, grăsimilor și, după cum declară producătorul, și a lactozei. Și apreciez și faptul că vine ca unflavored deoarece am împrumutat de la americani obiceiul de a face prăjituri proteice. Mare scofală nu este, pur și simplu adaug niște izolat proteic la coca prăjiturii și asta îmi oferă o prăjitură proteică, adică o alternativă la shake-urile pe care le beau zilnic. Prăjitura merge foarte bine servită cu lapte (pentru a avea și asimilare lentă a proteinelor) și o servesc doar în zilele de repaus (sunt ectomorf, așa că nu mă deranjează carbohidrații sau zaharurile din prăjitură).

Însă aceste avantaje nu sunt suficiente ca să mă determine să cumpăr Isopure Whey Protein Isolate. Ce mă trage înapoi este procesul de fabricare Ion Exchange. Dacă ar fi fost 100% micro filtrare, poate aș fi fost tentat să încerc. Nu-mi place lipsa aromelor și nu-mi place faptul că nu au îmbunătățit pudra cu alte substanțe sau amestecuri. De asemenea, nu-mi place zgârcenia de care dă dovadă producătorul când își prezintă produsul, și asta îmi ridică semne de întrebare.

Per total nu pot da decât nota 8, însă această notă este suficient de bună pentru a plasa acest produs în topul celor mai bune pudre proteice. Poți citi mai multe detalii despre Isopure Whey Protein Isolate pe pagina oficială a produsului. Dacă ești interesat să achiziționezi orice supliment, nu uita să citești de unde poți cumpăra cele mai ieftine suplimente din Europa!

Poți veni cu completări sau întrebări la acest review, folosind rubrica de comentarii. De asemenea, ne poți împărtăși din propria ta experiență cu Isopure Whey Protein Isolate.