Pauza de Paște

Pauza de Paște

Vine Paștele! Veste foarte rea pentru majoritatea celor care țin dietă. Dar nu și pentru tine, pasionatule de fitness. Tu știi că vine o perioadă foarte fericită, în care vei mânca mult. Aștepți momentul ăsta de trei luni, încă de când s-a terminat Crăciunul, chiar. Numărai săptămânile, apoi zilele și într-un final orele până când vei putea, în sfârșit să faci o pauză de la cură. Și uite că, în sfârșit a venit momentul. Și de ce nu ai fi fericit? Hai să discutăm puțin despre ceea ce se va întâmpla în perioada următoare.

Desigur, ca orice om care se dedică antrenamentului din sala de forță, tu nu ai ținut post. Nu ai cum să acumulezi suficiente proteine, doar din fructe și legume. Ai avut grijă să nu mănânci carbohidrați, dar pentru zilele următoare îți propui să nu mai ții cont de nimic. Nu mai stai să calculezi macronutrienți, nu mai iei suplimente, nu mai faci shakeuri. Doar vei mânca!

De două săptămâni te sună mama să îi spui ce vrei să gătească. Tu, desigur, ai început: miel, porc, rață, pui, drob, poate și un tort de șarlotă, niște salam de biscuiți, cozonac, pască. Ce să mai, vrei de toate. Și de ce nu, până la urmă? Meriți, după atâta antrenament și atenție la dietă, puțină pauză. Numai bine, îți odihnești și încheieturile pentru cinci zile, că tot simțeai că te dor puțin mai tare ca de obicei.

Și stai că încă nu am ajuns la partea cea mai bună din toate sărbătorile astea: alții vor găti pentru tine. Mergi la nași, la bunica, la amicul tău, Andrei. Ce te întreabă toți? “Ce vrei să mănânci?” Și desigur, ca un bun musafir, nu îi poți refuza. Și te alimentezi de la fiecare: începi cu niște ouă, urmează o fripturică, totul e proteină. Termini cu puțină prăjitură, carbohidrați. Urmat de o bere... energizant. Este regimul perfect pentru un pasionat de fitness.

Și tu nu va mai trebui să petreci câte două sau trei ore pe zi să îți pregătești întreaga hrană, calculată în funcție de calorii, pentru ziua următoare. Ai ajuns la concluzia că partea cea mai grea din toată sala de forță este bucătăria. Chiar dacă nu aveai habar să gătești înainte de a trage de fiare, nevoia te-a învățat. Dar gata, zilele astea faci pauză și de la așa ceva. Zilele astea ești un rege.

Singurul lucru la care trebuie să ai grijă este să nu exagerezi (prea tare) cu mâncarea. Iar dacă într-adevăr vrei să mănânci până nu vei mai putea să te ridici de pe scaun, după masă, te va ajuta să iei câteva suplimente de enzime digestive. Stomacul tău va reuși să digere mai repede hrana și o va descompune în nutrienți.

Pauză plăcută și Paște Fericit!