Prima dată cu prietena la biliard

Prima dată cu prietena la biliard

Ești cu fata asta de șase luni. Îți este foarte dragă. Nu știi sigur dacă deja o iubești sau nu, dar ești convins că este o parte importantă din viața ta. Petreceți majoritatea timpului împreună, dormiți mai mult pe la tine, aveți prieteni comuni, toți ai tăi, ai fost la părinții ei și ea la ai tăi. Ce să mai... este o relație serioasă.

Ca în orice relație serioasă, ați început să împărțiți hobbyuri: te uiți la seriale ca Friends și Grey’s Anatomy. Pretinzi în fața prietenilor tăi că te obligă să te uiți, dar îți plac la nebunie. În general, tu ești cel care lansează întrebarea „Băgăm un serial în seara asta?”.

Și uite cum stăteai tu într-o după-amiază, după vreo trei episoade interesante și te gândeai că parcă ar fi cazul să mai împărtășiți un hobby: pasiunea ta pentru biliard. Ai fost plăcut surpins atunci când ai întrebat-o dacă a văzut vreodată mese biliard de aproape, să aflii că a și jucat de câteva ori. Mai tare te-a mirat expresia „joc chiar destul de bine”. Erai cel mai fericit bărbat din acea cameră. În cinci minute, ai și făcut rezervare la IDM, urmând ca ziua următoare să mergeți să vă înfruntați.

A doua zi, ai scos din debara tacul tău custom made, l-ai șters de praf, ți-ai luat prietena și ați plecat spre club. Nici nu știi cum a zburat timpul petrecut în RATB, iar apoi în metrou. Știi doar că te-ai trezit direct în IDM, în fața mesei de biliard, pregătindu-te să spargi. O lovitură perfectă, bilele împrăștiate pe masă, doar că nu a intrat nimic. Vine tura ei. Se așează pe masă, se vede că a mai jucat, ține tacul bine în mână, sprijinul nu e perfect, dar e unul bun. Trage mâna dreaptă în spate, lovește și... sare bila albă de pe masă. Dar nu doar sare. Zboară. Ajunge până la mesele de tenis și încă nu se oprește. Noroc că și-a făcut milă de tine un băiat de acolo și a oprit-o că altfel alergai până in parcare după ea.

Ți-ai mușcat buza, dar totodată ți-ai zis că toți am avut zile și lovituri proaste. Se poate întâmpla oricui. Din păcate, la fix următoarea lovitură ai avut neplăcerea de a afla că nu era un simplu ghinion. Ăla era talentul ei: se pune Ioana iarăși pe masa de biliard, lovește si exact ce te așteptai mai puțin s-a întâmplat – sare bila albă fix într-o oglindă de pe lateral. A treia încercare nu a mai venit. Te-ai dus, ai achitat cei 3 lei, doar de atât jucaseți, și ai plecat. Bafta ta a fost că nu a spart oglinda.

Astfel s-au încheiat încercările voastre de a avea hobbyuri comune, în afară de seriale. Toate visele tale de a-ți cumpăra o masă de biliard pe care să o bagi în beci și pe care să jucați împreună, au fost năruite în două lovituri de tac.