Principalele motive pentru care o bicicletă pliabilă este cea mai bună alegere

Principalele motive pentru care o bicicletă pliabilă este cea mai bună alegere

În ziua de azi, bicicletele pliabile reprezintă cea mai bună modalitate de a ajunge din punctul A în punctul B. Atunci când le transporți, intră foarte lejer în portbagajul mașinii, nemaifiind nevoie să le montezi pe suporții speciali de pe plafon. Când ajungi la destinație îți ia doar câteva secunde să le montezi și poți începe să te plimbi, bucurându-te de natură.

Totodată, bicicletele pliabile sunt ideale pentru cei care fac naveta. Să spunem că ești în drum spre muncă și te prinde ploaia. Le poți introduce oricând în geanta lor specială și poți urca în primul autobuz. Apoi, când ai ajuns la birou, pur și simplu o iei cu tine la etajul la care lucrezi și o lași sub birou. Gata cu căutarea rastelurilor speciale pentru biciclete. Nu mai stai cu grija antifurturilor, care oricum nu sunt folositoare atunci când un hoț își pune în cap să o fure.

Sunt foarte ușor de folosit. Practic, oricine poate pedala pe biciclete pliabile. Nu ai nevoie de permis special sau de autorizație. Tot ce îți trebuie este o cască de protecție și ai pornit la drum.

Nu va mai trebui să dai bani pe benzină sau pe abonamente la RATB și la metrou. Vei putea să mergi la muncă pedalând, ceea ce va duce la o economie financiară. Plus că față de mașină sau un motor, nu trebuie să plătești un loc de parcare, care, după cum știi, într-un complex nou construit, este minim 3000 de euro.

Costurile de mentenanță sunt reduse. Nu va trebui să mai schimbi capete de bară și planetară din cauza gropilor din București. Nu mai ai grija schimburilor de ulei sau a impozitelor. Singurele griji pe care trebuie să le ai sunt ca lanțul să fie gresat odată la ceva timp, să ai baterii la lumini și suficient aer în roți.

Ținând cont că emisia de dioxid de carbon este zero și că nu pierd ulei, cum pățesc mașinile vechi, bicicletele pliabile sunt foarte eco-friendly.

Iar punctul cel mai important: sunt foarte bune pentru condiția ta fizică. Dacă te gândești că zilnic trebuie să mergi la muncă și că în timpul acesta poți să faci și mișcare, este greu de înțeles de ce nu sunt mai mulți oameni care să adopte acest stil de viață.

Una peste alta, cel puțin în orașele mari de la noi din țară, a te plimba pe biciclete pliabile a devenit o normalitate. Dacă la început lumea ne credea caraghioși și vedea în acest mijloc de locomoție doar o fiță, acum începe să devină clar că este cu adevărat o pasiune foarte utilă în viața de zi cu zi.