Rețeta favorită a toamnei: Chili Picant

Rețeta favorită a toamnei: Chili Picant

Dacă vrei să îţi construieşti musculatura şi să lupţi împotriva cancerului, chili este alegera perfectă. Desigur, chili este plin de savoare, dar gătit alături de o mâncare plină de sănătate, îţi va spori cantitatea de nutrienţi necesară construcţiei musculaturii, pe care nu vrei să o ratezi. Fasolea, care îi dă Chilyului baza, este plină de fibre, proteine, şi potasiu, ajutând la scăderea în greutate şi la prevenirea cancerului. Ceapa are ca beneficii reducerea inflamaţiilor şi evitarea cancerului, chiar dacă poate aduce câteva lacrimi în procesul de preparare. Usturoiul este de asemenea un aliment foarte sănătos care te ajută să lupţi împotriva cancerului, poate reduce hipertensiunea arterială şi luptă împotriva formării unei plăci de grăsime în jurul arterelor. Înlocuind carnea de vită cu una uşoară de curcan poţi reduce numărul caloriilor şi grăsimiilor saturate la jumătate. Aşadar ai motive mai mult decât suficiente să te bucuri de o astfel de mâncare în toamna asta. Nu ai o reţetă bună cu chili încă? Încearcă versiunea propusă de noi.

Ingrediente chili picant

  • 2 linguriţe de ulei vegetal
  • 2 kg carne de curcan
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 g sos de roșii
  • 2 linguri de praf de chili
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1 linguriţă de oregano
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriţă piper cayenne
  • 1/4 cană de făină de porumb
  • 400 grame de fasole boabe clătite și scurse bine
  • 400 de grame de fasole Pinto, clatite și scurse bine
  • Ceapa verde tocată, pentru servire

Cum se prepară chili picant

  • Se încălzește 1 linguriţă de ulei într-o oala mare la foc mediu. Adaugă carnea de curcan crescut la sol și se prăjeşte până când se rumeneşte, aproximativ 8 până la 10 minute. Mută curcanul pe un prosop de hârtie pe o farfurie și lasă-l să se scurgă grăsimea din el.
  • Adaugă 1 linguriţă de ulei în oala rămasă pe foc mediu şi căleşte ceapa. Găteşte până devine translucidă, aproximativ 4 minute. Adaugă usturoiul şi lasă-l până ce mâncarea devine aromată, aproximativ 1 minut.
  • Adaugă curcanul înapoi în oală și apoi adaugă sos de roşii, praf de chili, chimen, oregano, sare și piper cayenne.
  • Se amestecă, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă oala și se reduce focul la nivel mai mic.
  • Fierbeţi timp de 1 oră, amestecând ocazional. Dacă chili devine uscat, se adaugă 1/2 cească de apă.
  • După o oră, se pune făină de porumb într-un castron mic. Se adaugă 1/2 ceașcă de apă și se amestecă împreună cu făina cu o furculiță.
  • Adaugă amestecul obţinut cu făina de porumb la chili. Se amestecă bine împreună.
  • Adaugă fasolea și fierbe timp de 10 minute.

Serveşte cu ceapă verde tocată (și opțional: coriandru tocat și iaurt grecesc cu aport de grăsime scăzut în loc de smântână). Porţii 6-8