Rețetă sănătoasă: Salata Farro

Rețetă sănătoasă: Salata Farro

Cu toţii ne plictisim la un moment dat de carne de pui la grătar sau carne de vită, aşadar suntem mai mult decât încântaţi să încercăm o nouă modalitate alimentară prin care să ne construim muşchii, atunci când apare ocazia. Reţeta de salată Farro cu siguranţă nu este una nouă, ea fiind întâlnită chiar şi în timpurile străvechi ale romanilor. Sigur, nu suntem obişnuiţi să o gătim în mod regulat, dar acest lucru se poate schimba şi chiar este indicat. În plus față de furnizarea a 8 grame de proteine pe ceaşcă, grăunţele Farro au un bob foarte versatil. Mâncă-l cald sau rece, ca o masă principală sau ca garnitură. Un bun mod de a începe să consumi acest aliment este în salata Farro. Combinația de legume proaspete infuzate cu busuioc, mentă şi ulei de măsline completează orice masă sănătoasă. În plus, este surprinzător de ușor de pregătit (doar amestecă, găteşte la aburi, și asezonează), și se dovedeşte a fi un pumn de nutrienţi de care ai nevoie cu siguranţă.

Rețetă Salata Farro

Ingrediente:

  • 3 căni de apă
  • sare 1 lingură
  • 1 ceașcă Farro
  • 1 ceaşcă de ulei de măsline
  • ½ ceaşcă cubuleţe ceapă roșie
  • ½ ceaşcă morcovi cuburi
  • ½ ceaşcă de ţelină cubuleţe
  • ½ ceaşcă fenicul
  • ½ ceașcă de castraveţi decojiţi și tăiaţi cuburi
  • 1 cană de prune roşii feliate
  • 2 linguri capere
  • 2 linguriţe usturoi tocat fin
  • ¼ ceașcă ulei de măsline extra-virgin
  • ¼ cană de oțet de vin roșu
  • 2 linguri frunye de pătrunjel tocat
  • 2 linguri de busuioc tocat
  • 2 linguri de mentă tocată
  • ½ linguriţă piper negru proaspăt măcinat

Cum se pregăteşte salata Farro:

  • Într-un vas de 2 litri la foc mediu, se pune apă și 2 lingurițe de sare şi se lasă la fiert.
  • Se toarnă Farro și se fierbe până când se înmoaie, aproximativ 20 de minute.
  • Strecoară Farro și imediat pune-l înapoi în oala caldă. Lasă-l să se prepare la abur prin acoperirea oalei și permițându-i să se gătească în suc propiu pentru aproximativ încă 10 minute.
  • Se amestecă Farro-ul fiert cu măslinele, ceapa, morcovii, ţelina, feniculul, castraveții, roșiile, caperele şi usturoiul. Se adaugă ulei de măsline, oțet și ierburi.
  • Asezonează cu lingurița de sare rămasă și piper.
  • Portii: 6-8