Review BSN - Syntha-6

Review BSN - Syntha-6

Dacă ai consumat suplimente, cu siguranță ai auzit măcar o dată despre BSN sau chiar despre emblematica lor proteină, Syntha 6. Această proteină sub formă de pudră este pe piață de ani de zile, cu mici sau chiar fără nici un fel de modificare a rețetei. Unii o laudă, alții o blamează! Eu consum suplimente pentru sportivi din 2007, aproape fără pauză, și până acum am încercat zeci de proteine pudră, incluzând Syntha-6. Așa că dă-mi voie să-ți împărtășesc opinia mea despre acest produs.

Informații nutriționale Syntha 6

Hai să ne uităm mai întâi la informațiile nutriționale. Iau în considerare aroma de banane pentru că aceasta este aroma postată pe site-ul BSN la care se menționează informațiile nutriționale. Așadar avem o porție de 47g, din care 22g de proteine, 14g de carbohidrați și 6g de grăsimi. Deci, de la prima privire pot să vă spun că acesta este un echilibru nutrițional foarte ciudat pentru un produs care este numit "Proteină pudră ultra premium pentru masă musculară slabă".

Informatii nutritionale Syntha-6

Prin definiție, "slab" înseamnă "fără carbohidrați, fără grăsimi", sau cel puțin, carbohidrați și grăsimi în procente nesemnificative. Dar Syntha 6 merge prea departe când face reclamă produsului ca fiind pentru "masă musculară slabă" și îi adaugă 14g de carbohidrați pentru fiecare 22 g de proteine. Fără a menționa și cele 6 g de grăsimi! Așa că rating-ul meu pentru informațiile nutriționale este 1/10!

Tipul de proteină

Hai să mergem mai departe și să ne uităm la cele 22 g de proteine. Ai crede că cele 22g de proteine sunt din zer toate, dar te-ai înșela. Syntha 6 include mai multe tipuri de proteine:

  • concentrat proteic din zer (asimilare rapida);
  • izolat proteic din zer (asimilare rapida);
  • calciu caseinat (asimilare lenta);
  • caseină micelară (micronizata) (asimilare lenta);
  • izolat proteic din lapte (asimilare lenta);
  • albumină din ou (asimilare rapida si lenta);
  • peptide de glutamină.

Avem 7 tipuri de proteine care au o asimilare rapidă, medie și lentă. Asta nu înseamnă că întâi corpul va asimila proteina din zer, apoi proteina din ou și după proteina din lapte. Ar fi grozav dacă ar funcționa așa! :)

Organismul va începe să digere proteina foarte repede după ingerare și va continua să o digere pentru aproximativ 7 ore, acesta fiind timpul maxim de digestie pentru caseină. Așa că, practic, corpul va primi acele 22g de proteine în decurs de 7 ore. Asta nu e un lucru bun, în condițiile în care, cel puțin imediat după antrenament și dimineața, ai nevoie de circa 25 - 30g proteină care să ajungă în sânge cât mai repede.

Corpul are nevoie de 25-35g de proteină imediat după ce ai terminat antrenamentul. Dar asta nu înseamnă să o ingeri, ci să o digeri! Dar, dacă presupunem că cele 22g de proteine conținute de Syntha-6 se vor digera cu exact aceeași viteză, asta înseamnă că organismul va primi doar 3g de proteine imediat după antrenament (22g proteine împărțit la 7 ore fac 3g de proteine per oră), ceea ce este mai puțin de 10 % din nevoile organismului. Și asta este un lucru rău pentru mușchii tăi care sunt dornici de proteine!

Dacă ai ingera 10 porții de Syntha-6 imediat după antrenament, atunci ai furniza corpului 30g de proteine/oră pentru următoarele 7 ore și ar fi extraordinar! Dar mă îndoiesc că cineva își poate permite să plătească aproximativ 70 de dolari pentru 48 de porții care, dacă iei 10 porții odată, îți vor ajunge exact 5 zile! Și iarăși mă îndoiesc că ai putea să bei un shake de proteine făcut din 470 de grame de pudră... ar trebui în jur de 3 shakere a câte 600 ml, care îți vor umfla rău stomacul! Deci, pentru tipul proteinei, evaluez Syntah 6 cu nota 5/10!

Gustul

Hai să trecem la un alt criteriu de cumpărare: gustul. Da, mulți dintre voi, cumpărați un produs doar pentru că are un gust grozav! Așadar, Syntha-6 are 11 arome dacă punem la socoteală ambele ambalaje de 2200g și 1300g, și trebuie să recunosc că toate sunt delicioase! Am consumat personal cam 4-5 arome (pe vremea când de-abia apăruse produsul și nu erau multe alternative mai bune) și îmi aduc aminte că aroma mea preferată era cea de Ciocolată cu unt de arahide. Așa că în ceea ce privește gustul trebuie să-i dau 10/10, fără nicio îndoială!

Alte ingrediente

Îmi place ca proteina pe care o folosesc să aibă și alte ingrediente adăugate, ca BCAA-uri, L-Glutamină, creatină, taurină și altele. Și vreau, de asemenea, să aibă cât mai puțini aditivi posibil. Dar cum trece Syntha-6 acest test?

Putem observa că, într-adevăr, conține peptide de glutamină și MCT (trigliceride cu lanț mediu), dar cam asta e tot. Și pe de altă parte, este plină de aditivi și conține de asemenea și lecitină din soia.

Vreau ca proteina mea pudră să fie îmbunătățită în plus cu aminoacizi cu lanțuri ramificate și L-Glutamină, care sunt fenomenale pentru recuperarea mușchilor și creșterea masei musculare, și aș vrea, de asemenea, și 1g de creatină per porție, și ceva L-arginină, taurină și ulei MCT adăugate. Așa că evaluarea pentru substanțele bune sau rele adăugate este 3/10!

Concluzii

Acesta este un brand mare cu o proteină sub medie. Evaluarea medie: 4.75/10! Dacă aș folosi-o, mai degrabă aș folosi-o ca o proteină pentru noapte decât ca o proteină după antrenament! Poți plăti doar un pic mai mult pentru a lua un izolat proteic din zer cu BCAA și L-Glutamină adăugate și poți lua o proteină din caseina pentru a satisface nevoile corpului pe timpul nopții!

Nu vreau să mă înțelegi greșit: Syntha-6 este un produs bun, calitatea este de top, însă ea se încadrează mult mai bine la MRP (meal replacement) decât la proteine, și asta din cauza informațiilor nutriționale. Majoritatea, când cumpără o pudră proteică, urmăresc concentrația proteică, deoarece cel mai important lucru la o pudră proteică este cantitatea de proteină care ajunge în organism, se descompune în aminoacizi, și ajunge ulterior, după mai multe filtrări, în sânge și mușchi.

Ori Syntha-6 are o concentrație proteică foarte slabă, însă prețul nu este unul mic. Cu alte cuvinte, ai multe alte variante de produse care îți oferă mult mai multă proteină, de aceeași calitate de top, la aceiași bani.