Review Weider - CFM Whey Protein

Review Weider - CFM Whey Protein

Procesare Weider - CFM Whey Protein

Despre acest produs ai auzit cu siguranță. Sau, dacă nu ai auzit de produs, măcar știi cine sunt cei de la Weider și ce fel de produse fac: calitate 100%, dar și preț pe măsură. CFM Whey Protein este un izolat proteic făcut doar din zer și care nu este combinat cu alte surse proteice. Așa cum ne indică și numele, procedeul de obținere a izolatului este Cross Flow Microfiltration, adică un procedeu care folosește membrane ceramice de o înaltă calitate pentru a filtra impuritățile din produs (carbohidrații și grăsimile). Producătorul garantează că nu se folosește deloc materie primă din China, iar produsul este fabricat în Germania.

Informații nutriționale Weider - CFM Whey Protein

Concentrația proteică maximă o găsim la varianta nearomată și este de 90%, iar concentrațiile minime de carbohidrați și grăsimi sunt de 1% pentru fiecare. Nu recomand aroma de ciocolată, deoarece această aromă oferă cea mai puțină proteină la 100g, și anume doar 82g, ceea ce, pentru un CFM, mi se pare foarte puțin. Mai bine la acest capitol stă însă aroma de vanilie, care se apropie de 89% concentrație proteică.

Așa cum am spus, sunt mai multe variante de aromă la CFM Whey Protein, și anume: ciocolată, vanilie, căpșuni, precum și varianta fără aromă (neutral).

Review Weider - CFM Whey Protein

Weider - CFM Whey Protein Apreciez faptul că CFM Whey Protein nu este combinat cu alte surse proteice mai slabe sau cu viteze de asimilare lente și, la fel, apreciez foarte mult procedeul de fabricație, care garantează o calitate superioară a acestui produs. Concentrația proteică este bună, de 90%, iar faptul că este produs în Germania și nu folosește materie primă de proastă calitate este iarăși un plus. Pentru mezomorfi și endomorfi este excelent faptul că are doar 1% grăsimi și doar 1% carbohidrați.

Mi-ar fi plăcut să aibă și substanțe adăugate, și aici mă refer în special la BCAA și L-Glutamină, deoarece glutamina celor de la Weider este printre cele mai bune din lume, iar aminoacizii BCAA fac într-adevăr minuni pentru recuperare! Însă nu este cazul la CFM Whey Protein, deoarece nu are nimic adăugat ulterior, deci rămâne să te bazezi doar pe profilul standard al aminoacizilor proteinei din zer.

Îmi place că este disponibil și fără aromă deoarece, așa cum am spus și în alte articole, am împrumutat de la americani obiceiul de a face prăjituri proteice. Mare scofală nu este, pur și simplu adaug niște izolat proteic la coca prăjiturii și asta îmi oferă o prăjitură proteică, adică o alternativă la shake-urile pe care le beau zilnic. Prăjitura merge foarte bine servită cu lapte (pentru a avea și asimilare lentă a proteinelor) și o servesc doar în zilele de repaus (sunt ectomorf, așa că nu mă deranjează carbohidrații sau zaharurile din prăjitură).

Un aspect interesant este că acesta este singurul produs la care producătorul nu numai că declară valoarea biologică, dar se și laudă cu ea, însă VB este de doar 106. Spun "doar" pentru că izolatul proteic din zer este cotat a avea o valoare biologică de 159, nu 106. Însă cei de la Weider se laudă cu această valoare de parcă ar fi cea mai bună valoare din lume. În fine, așa cum am spus în alt articol, valoarea biologică a proteinelor se măsoară prin niște procedee care au marjă mare de eroare, așa că aceste valori trebuie luate ca niște repere generale, nicidecum ca un criteriu absolut de departajare.

Per total nu pot da decât nota 10 și, alături de ISO Sensation 93 si IsoFlex, reprezintă cel mai bun izolat proteic din lume (la ora actuală). Poți citi mai multe detalii despre CFM Whey Protein pe pagina oficială a produsului. Dacă ești interesat să achiziționezi orice supliment, nu uita să citești de unde poți cumpăra cele mai ieftine suplimente din Europa!

Poți veni cu completări sau întrebări la acest review, folosind rubrica de comentarii. De asemenea, ne poți împărtăși din propria ta experiență cu CFM Whey Protein.