Sala poate fi un loc amuzant

Sala poate fi un loc amuzant

Sunt convins că deja ai observat cum sălile de fitness sunt, în sine, un soi de ecosistem – o junglă de beton, dacă pot spune așa. Ca orice ecosistem, există diverse tipuri de animale care, de cele mai multe ori, coexistă în pace. La început își poate lua ceva timp până să te acomodezi cu inhabitanții acestei păduri. Mai mult pentru amuzament, îți voi prezenta în continuare principalele creaturi care se plimbă nestingherite prin jungla de beton a sălilor de fitness.

                Nudistul. Acel tip pe care îl urăști, care sta, de fiecare dată, gol în vestiar. Fie că se schimbă, fie că vorbește cu tine și îți explică modul în care ar trebui să tragi la spate, fie că se uită pur și simplu în oglindă, omul ăsta nu suportă să aibe haine pe el. Ai încercat, cel puțin din priviri, să îi arăți că te simți stânjenit de modul în care își tratează goliciunea, dar pare că îl arde dacă își aruncă un tricou pe el.

                Timidul. Este fix opusul celui de mai sus. De fiecare dată când îl zărești în vestiar, el stă pitit după ușa de la baie. Întotdeauna încearcă să își pună chiloții cu o mână, în timp ce cu cealaltă ține prosopul înconjurat în jurul său de parcă ar fi un colac de salvare, iar el ultimul supraviețuitor de pe Titanic.

                Maimuța urlătoare. Îl știi, e tipul ăla pe care îl vezi în fiecare zi și care, la fiecare antrenament, indiferent că împinge 150 kg la piept sau ridică 5 kg la umeri, îl auzi de peste drum cum țipă. Zice că l-au luat durerile facerii acolo și alta nu. Multor femei le-ar fi rușine să țipe așa tare chiar și atunci când stau cu picioarele crăcănate, iar capul celui mic începe să se vadă. Nu și maimuța urlătoare, al cărui sunet crește direct proporțional cu oamenii din sală.

                Lăudărosul. Despre el știi că înainte de a se pune la presă, adună toate discurile din sală. Și nu oricum. Le strânge în așa fel încât să fie observat de toată lumea. Le așează tacticos pe aparat. Îl vezi cum se întreabă singur “poți mai mult?” și tot el își răspunde afirmativ. Apoi face niște zgomote de automotivare (tu ești convins că sunt doar pentru a atrage mai multă atenție) și trece la împins. Bineînțeles că abia reușește să urnească puțini centimetri sutele de kg pe care le-a cățărat pe presă, dar îl vezi că este foarte mândru de reușita lui.

                Selfie. Este gagiul ăla care mereu stă cu telefonul în mână, în fața oglinzii, pozându-se. Nu îți amintești să îl fi văzut vreodată să facă mai mult de o serie la vreun aparat, fără să fie urmat de un set de oglindă și poze.

                Partenerii. Vin mereu împreună. Deja în ultima vreme, au dus-o puțin mai departe și încep să își asorteze echipamentul. Folosesc expresii în genul “bine, bro” sau “bravo, brosule”. Se încurajează la orice exercițiu fac, indiferent de cât de bine sau rău îl execută. Chiar și atunci când unul din ei scapă un vânt, îl auzi pe celălalt “poți mai mult, bro”.

                Nesimțitul. Cel pe care îl urăști atât tu, cât și toată sala. Este vorba despre trogloditul care își lasă echipamentul aruncat prin tot vestiarul. Ca să nu mai vorbim despre greutățile pe care niciodată nu le pune la loc, după ce le folosește. Despre această creatură, prea multe nu ar mai fi de spus. Este la fel de des întâlnită în sălile de forță, precum porumbeii în parcul Cișmigiu.

                Lista de mai sus a fost făcută mai mult pentru amuzament. Dar dacă te regăsești în vreunul din puncte, probabil că trebuie să schimbi ceva. Sala te vrea schimbat!!!